På Tvären!

Åter kommer här ett inlägg från en tid före bloggen!

Det var den 16:e december 2006 och jag hade beslutat att göra O i MOLN-gruppen sällskap på den långa vandringen tvärs genom Sandsjöbacka området. Det hade regnat extremt mycket den hösten och det var stora problem för alla trafikslag. Jag fick ta en ersättningsbuss från Göteborgs central ut till Kungsbacka där jag och O åkte gemensamt ut mot starten. Redan under de första stegen mot nr 1 i serien insåg vi att det skulle bli en blöt tur, stövlar var inte bara bra, det var nödvändigt!

Lyckligtvis hittades den första burken lätt och vi satte fart vidare mot nr 2 i serien. Även den hittades utan problem, men nu skulle det bli tufft, riktigt tufft ute i skogen! Den bästa vägen visade sig vara vattenfylld, långt över stövelskaften så vi vände och försökte oss på en annan väg. Den verkade till en början lovande.

Början av vägen gick lätt, men sakta men säkert närmade sig vattnet stövelskaften, för att slutligen orsaka översvämning. Det blev till att dra av stövlarna och försöka torka så gott det gick! O – hade med sig extra strumpor så vi klarade oss ganska bra trots allt och kunde lättade logga även nr 3. Det var något mindre med vatten i skogen därefter så vi kunde ta oss fram i normal fart igen, så normalt som man nu tar sig fram i stiglöst land!

På tvären 4” visade sig bli en riktig utmaning. Det var tur att vi hade med en spoiler bild, men trots den, fick vi leta riktigt länge på denna plats. När burken hittades fick vi den sista informationen för att kunna ta oss mot finalen.

På tvären final” nådde vi efter 18,5 kilometers vandring, strax innan mörkret föll över skogen.

Efter vårt besök har endast 18 andra geocachare lyckats nå finalen, vandring i skogsmark tycks avskräcka! Men, var inte rädda för denna serie, den är fin och trevlig på alla sätt. Dela upp den om du inte har god kondition. Har du konditionen så finns det dock ingen anledning att hoppa över denna cache serie, den är väl värd ett besök!

 

 

En kommentar på “På Tvären!

%d bloggare gillar detta: