Möte med skogens drottning

Detta är ett ”historiskt” inlägg som berättar om en tid före bloggen.

För några dagar sedan var jag på FTF-jakt i Änggårdsbergen, idag var det dags för en uppröjningsrunda bland kvarvarande burkar. Det var en fin vårdag som lovade härlig caching!

Nog var det vår i luften och bland blommorna!

 

Änggården ligger nästan mitt i Göteborg, området närmast Botaniska trädgården är bara några få minuters gångväg från Linnéplatsen och Slottsskogen. Men det finns ändå en viss känsla av vildmark i området. Terrängen är brant och det finns områden där du kan vandra utan att träffa någon annan människa. Men som sagt, området är omgärdat av bebyggelse idag, så djur större än rådjur räknar man inte på att hitta i området.

Men vad händer, jo jag kom i god fart på en av stigarna, rundar en liten kulle och står då nästan nos mot nos med en älgko!

Både jag och älgen backade några meter och tittade sedan på varandra en stund. Älgen visade inga tecken på att sluta att blockera stigen så jag fick gå en liten omväg för att inte provocera i onödan. Ett helt klart oväntat hinder på dagens cacherunda. Resten av turen gick dock helt utan problem.

Burk efter burk hittades!