Mini-event: Särö cykelmaraton

Detta är ett ”historiskt” inlägg som berättar om en tid före bloggen.

Den 28 april 2007 hölls ett lite annorlunda event, ett cykelmaraton till Särö. Starten gick i Slottsskogen och sedan gällde det för eventdeltagarna att trampa söderut för att erövra samtliga delsteg i en serie mysteriecacher, Säröbanan 1, 2, 3, 4, dessutom loggades en ”bonus” cache utmed sträckan – ”Fisherman”.

Vi var tolv deltagare som vågade oss på att cykla den 50 kilometer långa sträckan, räknar man med transportsträckan till och från Slottsskogen så landade sträckan på närmare 80 kilometer för min del. Vägen mot Särö gick lätt då vi hade vinden i ryggen. Steg efter steg kunde avklaras i denna riktigt komplicerade serie där det krävdes många stopp för att beräkna nya punkter. Allt var givetvis kopplat till den gamla järnvägen som låg där vi idag har en cykelbana.

Det kunde nog se lite märkligt ut ibland när tolv herrar (inga damer närvarande!) stannade för att mäta in en punkt. Denna klunga av cyklister, sedan sträcktes det fram en mängd gps:er för inmätning av en sten, sedan lite knappade och så for alla iväg. Det var minst en solande kvinna på en bänk som såg riktigt förvånad ut över vårt beteende!

När vi var nästan längst söder ut på turen tog vi en välbehövlig matpaus.

Därefter började vi cykla norrut igen, då möttes man av en tilltagande vind. Det blev allt tuffare att ta sig fram, framförallt på de långa öppna raksträckorna när vi åter närmade oss Göteborgs centrum.

Här hade Mr Merlin satt upp en skylt med en hälsning, givetvis loggade vi skylten!

En bit längre bort tvärnitade tätgruppen och vi övriga höll på att bli inblandade i tidernas största cykel-serie-krock på Säröbanan! Vad var orsaken till inbromsningen? En huggorm på vägbanan!

Efter mycket trampande och framgångsrikt burkletande nåddes åter området varifrån vi startade och den fjärde burken i serien kunde loggas.

Sedan var det bara att trampa tillbaka hem till cachingbasen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: