Maj månad – Från stilla utflykter till hektisk FTF jakt

Maj månad 2007 innebar både stilla utflykter och hektiska FTF jakter. Den första burken under månaden var ”Nya synvillan”, där hade jag varit tidigare och letat men inte hittat något – kanske inte så konstigt då den faktiskt var mugglad. Men vid mitt besök den 7:e maj gick det bättre. När jag satt på arbetet dagen därpå publicerades det en ny burk en bit väster ut, ”The Fortress” vid Oscar II: fort. Jag släppte allt och tog vagnen nere vid Hagakyrkan. Sedan blev det en rask tur uppför bergen, på vägen dit fastnade jag med foten och föll omkull men klarade mig utan skador. Kl 15 signerades min 58:e FTF logg! En riktigt bra dag!

Under helgen fick geobiken arbeta, ut till ”Jättegrytan i Hylteberget” för en kombinerad geocaching och motionsrunda.

Den 15.e maj var det åter dags att ge sig ut i Slottsskogen, där hade det dagen innan dykt upp en ny burk i ”Azaleadalen”, då hade jag ingen lust att jaga FTF så det fick bli en stilla före-jobbet-jakt istället. Men FTF-jägaren i mig vaknade redan dagen därpå när en ny multi, ”Karin Boye” dök upp, start koordinaterna för den låg på vägen hem. Omöjligt att sitta still på spårvagnen, klev av vid Redbergsplatsen och inledde jakten. Belöningen fick jag också i form av en orörd loggbok!

En cache jag inte fick FTF på var ”Mulle 50 år”, men jag hade redan sett McBears logg så jag tog det lugnt med geobiken ut mot Partille, det blev en andra placering på den burken.

Den 17:e maj gav jag mig ut på en liten runda tillsammans med fiabus i grodan & fiabus samt Rocketchees, det blev några burkar loggade på turen.

Levina och Julius skattgömma

Enemy Look-out

Mobile Tank Barrier

Water Fall – dagens brantaste cache som ställde vissa krav på mina kumpaner under denna tur!

The Hidden roadtunnel

Stones and Dynamite

Isaks Mosse – Mitt i en orienteringstävling lyckades vi logga denna cache. Lyckades även träffa en bekant på vägen, något oväntat. Det var svårare att få tillbaka den då Fiabus höll kartlektion för en ung pojke som var lite vilsen – varför har dom papperskartor?

The Sign

Sandsjöbacka Trail – Cliff Wall – Här fick Hallén göra en insats och klättra upp och ta burken, de två andra höll sig på en lägre nivå!

Pilträdet

Information Station

Mountains of Muppets

On top of Tingstadstunneln

Den 18 maj var det åter dags att plocka ut geobiken för en tur ut på Hisingen, två burkar stod på dagens lista, ”pen-in-pen”, en ganska kreativ gömma vid en bro.

Därefter tog jag geobiken ut mot ”The Swedish Connection”.

Den 19:e maj kombinerade jag geocaching med en friluftsfrämjaraktivitet! Under en tur ner mot Halland skulle vi se på fåglar och fornminnen, men när det blev för många pippifåglar ute på Getterön passade jag på att avvika och hitta cachen ”Old Mans Nose” istället.

Den 20:e maj blev det en vårvandring i Änggårdsbergen. Jag plockade både ”Woodgates Offspring #5” och mystery cachen ”Midnight Mystery”.

Äntligen fick jag löst mysteriet ”Computer nostalgia C64”, någon sådan dator har jag aldrig ägt men som tur är finns det hjälpmedel på internet så man kan få den moderna datorn att tro att den är antik. Därefter var det lätt att hitta både koordinater och burk.

På morgonen den 23:e maj kom det ut en ny cache på Hisingen, ”Ficklampan”, den låg utmed busslinje 17 och var därmed perfekt att ge sig på innan arbetet idag. Efter en rask promenad från hållplatsen fick jag åter en belöning i form av en jungfrulig loggbok, FTF #60.

Mitt i veckan blev det en andraplacering på ett Kinderegg som därefter följdes av ytterligare en FTF på en cache i graffitimiljö i Gamlestaden.

Efter lite planering inför den stundande resan till megaeventet i Tyskland hemma hos Ingabo passade jag och andma313 att plocka två burkar under hemvägen, ”The Union house” och multin ”Skyttebackarna”. Månaden avslutades med en logg av mysteriecachen ”Johanneberg Lighthouse”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: