MegaPott GeOlympics 2007

Den nionde juni 2007 var jag på mitt första Megaevent! Resan mot Tyskland inleddes den 6:e juni i en bil fullpackad med tält och annan utrustning samt geocacharna Hallén, Ingabo, andma313 och Heimdall. Vi började jaga burk när vi kommit in i Danmark, sedan höjdes tempot i jakten steg för steg. Resan inleddes med min 793:e logg och kom att avslutas med logg nummer 907, det var den snabbaste ökning av antalet cacher som dittills skådats för Hallén! Det är inte lönt att försöka berätta om alla burkar som hittades under resan, ett urval får räcka.

I ett naturområde låg en lång serie cacher, Davertmemory serien, där gick vi omkring i värmen och loggade burkar. Numera är serien arkiverad, det verkar som om det inte längre är tillåtet att ha kvar cacherna där. Det är långt svårare att komma ut i naturen i Tyskland, tydligen finns det regler om att man inte får gå utanför stigarna! Suck, vilket trist land.

Men vi höll oss inte till sådana regler, vi gick rakt igenom terrängen och plockade ganska många burkar i denna serie.

En av de märkligaste cacher jag stött på loggades under resan, det var cachen ”The rising tide”, det var en avancerad anläggning där det gällde att öppna rätt kopplingar för att fylla rören med vatten. Gjorde man rätt kom det fram en cache, gjorde man fel fick man blöta fötter! Tyvärr är cachen numera arkiverad, men här är några bilder.

Varje kväll slog vi läger, bokstavligt talat, en mobil geocachingbas…

Varje gång vi hittat en micro blev vi överlyckliga…

En annan minnesvärd cache var ”Himmelsleiter”, högst upp på en enorm slagghög!

Det var en armé av geocachare som sökte, sökte och sökte utan att hitta. Likt apor klättrade en del bland de stora stenblocken men utan framgång. Det skulle visa sig att cachen låg under våra fötter, i en väl dold lucka!

Den nionde var det så dags för MEGA event.

Det var 448 användarnamn som loggade eventet, totalt 800 personer som deltog. Vi tältade strax utanför eventområdet och hade därmed nära till alla aktiviteter. Nu var vi inte så mycket på eventplatsen, vi var givetvis mest ute och jagade burk! Nattjakten var riktigt tuff. Ingen av oss hade någon terrängkarta och burkarna var dolda i ett område med stora slagghögar, branta sluttningar och mängder av taggiga buskar.

Burkjakten fortsatte givetvis även under hemresan och vi fick alla en rejäl ökning av antalet hittade cacher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: