Glädjande vårnyhet – fästingarna lever och har hälsan! (samt TBE)

Nu när snön är borta (nästan) börjar våra små vänner fästingarna att vakna upp igen. De har fyllt sina kroppar med glykolliknande ämne och har klarat vintern bra under snötäcket! De är redo att ta en tur med nästa geocachare som rotar runt efter en burk. Dessutom har TBE smittan börjat sprida sig – nu får även Orustborna se upp, skriver GP idag. Men i Änggårdsbergen verkar det som om man inte fått några nya TBE fall under det gångna året.

Oavsett vilka områden som är ”riskområden” finns alltid faran att man råkar ut för en fästing som har den otäcka sjukdomen. Därför vaccinerade jag mig förra året och tog min tredje spruta för några veckor sedan. Det är en dunderspruta som man känner av i några dagar, men heller det än TBE….

%d bloggare gillar detta: