Ny teknik på Halléns geocachingäventyr

Just nu håller jag på med tester av nya inslag här på bloggen. Sedan några dagar finns en sidorubrik om ”Blogginlägg via andra sidor”, där har jag blivit inspirerad av Blaufish som länge använt sig av pipes via yahoo. En smart lösning där man kan länka samman flera RSS-flöden (det går att använda denna teknik till mycket mer än så….) till en ruta och på så sätt presentera de senaste inläggen i de bloggar man följer. Mitt test har gett lite blandat resultat, ibland stoppar informationen av någon anledning,  jag måste undersöka vad detta beror på!

Från och med idag prövar jag även att lägga ut de senaste publicerade cacherna via RSS-flöde från geocaching.se. Jag tyckte det verkade som en rolig sak att ha med på bloggen, det går även att välja ut om man vill ha ett eller flera län eller hela landet. Jag prövar till en början med hela landet. Men tyvärr har gc.se problem med datainsamlingen, därför ser det fältet aningen märkligt ut just nu! Alla nya cacher heter exakt samma sak, men klickar man på länken får man se den riktiga cachen. Vi får hoppas att det problemet löser sig.

Det börjar nu bli mycket information i högerspalten. Kanske är det dags att även ändra till en ny utformning av bloggen med fler spalter. Jag är dock lite rädd för tre spalter! Men det kanske blir nödvändigt tillslut, eller så får jag banta innehållet i högerspalten rejält. Än så länge kör jag alltså dessa nya leksaker på sidan som ett test.

En kommentar på “Ny teknik på Halléns geocachingäventyr

  1. Problemet är nog att prestandan via Yahoo blir för dålig ganska lätt. Vi kan utbyta idéer om pipe utformning framöver.

%d bloggare gillar detta: