Skogsvandring, underhåll och så en…

Åter en vacker höstdag, den måste man ta väl vara på! Idag hade jag mycket att pyssla med ute i skogen. Den första uppgiften var att göra underhåll på min cache ”FTF?!?”. Där behövde burken säkras bättre med hjälp av en skruv, det ordnades snabbt och lätt redan under början av vandringen. Därefter drog jag österut genom Delsjöområdet.

Blacktjärn var extra vacker denna höstmorgon

Inte långt från Bohus/Vildmarksleden ligger en annan av mina skogsburkar, ”Robbers’s den – Rövarnas dal”. Den har legat ute sedan 2005 men har fram tills idag endast loggats av 54 cachare. Så fort man lägger en cache utmed lite mindre stigar än en 3 meters grusväg minskar antalet besök snabbt! Cachen var i gott skick. Men när jag gick igenom loggboken kunde jag konstatera att det fanns en cachare som loggat found på nätet men signaturen fanns inte i loggboken! Sånt är trist. Jag återställde cachen och gick vidare mot den ännu något svårare ”Älgs grotta”. Min burk låg där den skulle och var i gott skick, men åter fick jag se att samma nätloggare som vid Rövarnas dal hade låtit bli att skriva i loggboken. Nu blir det till att fundera, skall dessa loggar raderas? Utdela en varning? Ett är dock säkert jag tänker nu kontrollera alla mina burkar efter fuskloggar!

På min väg österut passade jag på att förbereda en liten överraskning….

Maderna

Sedan, efter många kilometers vandring nådde jag så fram till dagens första och enda burk som skulle loggas, ”Kåbäckens forsar”. Vägen dit gick rakt genom skogen. På marken framför mig låg en stor hög som en älg lämnat efter sig, jag var alltså inte ensam i markerna, men älgen såg jag inte även om den mycket väl kan ha stått mellan träden och tittat på mig. Man blir avundsjuk när man tänker på hur väl dessa djur kan smälta in i miljön, det skulle man ibland behöva som geocachare!

Cachen hittade jag blixtsnabbt, sedan blev det lite fika med utsikt över det forsande vattnet.

Kåbäckens forsar

Dagens vandring blev på något över 17 kilometer, en bra motionsrunda alltså. Dessutom blev en hel del ”nyttigt” geocachingarbete utfört. Nu sitter man bara och väntar på att…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: