Brand och jordbävning – saker som kan hända vid en cache!

Idag kom nyheten om en jordbävning i staden Christchurch i Nya Zeeland. Där loggade jag för några år sedan min mest avlägsna cache ”Bobs Place”, 17940,88 km från mina hemkoordinater. Givetvis gick jag in på cachesidan och undersökte om någon skrivit något om jordbävningen. Det fanns faktiskt en logg från idag – cachen hade klarat av jordbävningen!

September 4 by kiwiowl (97 found)

Got woken up this morning by a bit of a jolt. The event we were to go to had been canceled so we all went geocaching instead. It was a nice day and after quick tour of what damage the earthquake had done in the local area it was off to Hagley Park! The cache is still nice and secure, a quick find. TNLN TFTC.

—————————————————————–

En cache som inte ligger fullt så långt bort är ”Urban Exploring – Matrjosjka”, där har det inträffat andra dramatiska händelser. I The Smokestoners blogg kunde man läsa om vad som hänt. Här kommer ett utdrag ur loggarna:

September 3 by Motorcycledude (1907 found)

Helt sjukt! Detta måsta vara min sjukaste fail ngnsin! När vi kom ute på vägen till Boxholm såg vi att det rök på berget men resonerade oss fram till att det måste vara damm från åkrarna där skörden pågår. Men ju närmare platsen vi kom desto mer började vi inse att röken kom från cachens plats. Vi körde fram och promenerade sista biten till ingången, där det vällde ut tjock stickande rök! Vi tog oss in 10 meter och ropade, utifall att ngn blivit kvar där inne. Vi fick dock inget svar men hade ngn varit där hade han inte överlevt många sekunder eftersom det var rätt uppenbart att ngt syntetmaterial brann. Vi fick helt enkelt lov att ringa 112. Brandkår, polis och ambulans anlände snart. Rökdykarna kunde konstatera att ingen fanns där inne. Däremot hittade de en hårspraysflaska med smält munstycke som ngn uppenbarligen använd för att tända på en trave maskeringsnät av plast.

I samband med detta noterade polisen att låset var uppklippt, vilket de rubricerade som olaga intrång. Det är m.a.o. stor risk att detta nu kommer att bommas igen rejält.

Lite surt att ha åkt ända från Dalarna för denna, men å andra sidan var det en rätt minnesvärd upplevelse ändå

FTF – First To Fire!

September 3 by RDun_Swe (620 found)

Ja när vi närmade oss platsen så låg kvällsdimmorna över nejden….trodde vi….men blev allt mer övertygade om att det inte var kvällsdimmor eller traktorrök eller liknande. det var riktig rök och från ett ställe som vi absolut inte villa ha rök just då.
112 fixade detta ganska snabbt, men det lär ju lukta ganska inpyrt där ett bra tag. plast som brinner är ju ofta giftigt också. vi var lite oroliga att något hänt andra ftf-jägare och att dom var kvar. Berg brinner ju inte av sig självt.
Telefon till owner lugnade oss om att det fanns ytterst lite som överhuvudtaget kunde brinna där inne, precis som vi anade, vis av liknande platser.
men att fet fanns några gamla kammo-nät och mycket riktigt. det var vad rökdykarna hittade också. Dom var MYCKET tacksamma över beskrivningen av utrymmet dom fick av oss i förväg istället för att famla in i blindo i något som dom inte hade en susning om hur det såg ut.

Upplägget på cachen är riktigt trevligt och roligt så jag hoppas verkligen att den återuppstår, på ena eller andra stället. Här eller på ett nytt ställe.
Bifogar lite bilder…hehehe

View Log

Photo FTF med ny betydelse. First to Fire
Photo Rökdykarna jobbar på och resten väntar
Photo Styrkan samlar sig – hur skall an kunna FTFa något

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: