Frukostevent, Citoevent – rivstart på maj månad med högvis av FTF!

Denna ”eventdag” började med en promenad från cachingbasen till förmiddagens event vid platsen för fyren och linbanan från Göteborgsuställningen. På vägen dit passade jag på att renovera en av mina egna cacher. Jag hade min vana trogen startat lite väl tidigt så jag kom fram till eventplatsen en halvtimma före utsatt tid, men inte var jag först inte! Det var omi k som var först, vi fick en trevlig pratstund innan övriga eventdeltagare började droppa in.

Frukostevent vid Fyren
Utsikten var inte dålig!
Det fanns många TB:s och coins att titta på under eventet.

Efter en timma av prat och cointittande började deltagarna bli lite spända, grupper formerades och taktik lades upp, vargarna kunde känna med nosen att det fanns nya plastburkar ute i terrängen, men var det var frågan! Det var nästan så att arrangören blev överväldigad när koordinatinformationen delades ut! Alla stormade fram, alla tog papper, alla började mata in koordinater. Pulsen ökade, adrenalinet steg, nu var det dags för jakt. ”Min” flock – Connyivar, Ingabo, Jsson och d3bjorn tog sig snabbt mot ”SÄLZER” där dagens första FTF säkrades tillsammans med The Explorist med fru. Samma gäng delade på FTF vid ”Johanneberg 3”. Vid nr 2 fick vi dock nöja oss med en andra plats. Efter denna jakt till fots tog vi oss mot bilarna och körde söder ut mot rondellerna i Bifrostområdet.

FTF jakt i Bifrost!
Kan det finnas något här?

Bifrostrondellen – Nord” innebar åter en FTF till samlingen, efter en hel del letande bör jag nog säga. Många förvånade bilister cirklade runt oss! Därefter tog vi ”Bifrost – bron till gudarnas hemvist” innan vi gick mot grovarbetet i ”Bifrostrondellen – Mitt”. Där hade vandaler under natten förstört planteringarna, vi gjorde där dagens första goda gärning och satte de stora ”blomlådorna” på plats så gott vi kunde, samt hittade cachen.

Ronelljakten i Bifrost avslutades med multin ”Bifrostrondellen – Syd”, den hittades snabbt. Därefter var det dags att åka upp mot Kungsladugårds området och leta upp burkarna ”Helix #2” och ”Fallen tree”.

Ingabo har hittat ett fallet träd!

Den sista burken före eventet blev ”Helix #1”, en burk som The explorist med fru redan var vid, och letade förtvivlat. Trots vår förstärkning gick det inte bättre, vi letade högt och lågt. Slutligen fick vi ringa cacheägaren och få en hint, utöver hinten! Då gick det tillslut att hitta den trilskande lådan, Jsson kom rätt och räddade oss från en DNF.

Klockan närmade sig nu tolv och vi gav oss av mot CITO eventet. Ivriga geocachare strömmade till från alla håll.

Utdelning av redskap och suspekta västar inleds...

En stor hög med utrustning placerades ut, säckar, handskar och skräpplockare, samt gul/oranga västar.

Dagis eller kommunalarbetare...?

Men jag och några andra i den hård kärnan vägrade använda väst. Det går utmärkt att plocka skräp i parken ändå och skräp fanns det en hel del av, flaskor, burkar och alla äckliga naturtoaletter i buskarna med brunfärgat och gulfärgat papper..

Vårstädning.

Det finns mycket att se i Slottsskogen om man lyfter blicken från skräpet och tittar på äldre byggnader eller på märkliga anläggningar och skyltar.

Vad är detta?
Kan det vara farligt?

När vi återvände till eventplatsen växte högarna med svarta plastsäckar snabbt.

Många säckar blev det!

Eventet avslutades med en gruppbild samt utloggning av priser. Härligt nog vann jag en liten Cito-pinn som nu kan pryda min ryggsäck. Jag konstaterade att raden av små symboler fick mig att likna en rysk general!

Men den verkliga höjdpunkten var givetvis utdelandet av koordinater till 11 nya burkar i parken, otroligt, jag trodde inte att det gick att få in så många nya i detta redan cachetäta området. Vår vargflock kastade sig åter ut i jakten. ”Scoutmonumentet” togs snabbt liksom ”Hitta Vilse”.

Mittemellan” gav oss ännu en FTF, där fick förvånade mugglare se hur jägarna rev runt bland löven runt träden i en vild dans. ”Fågeldammen” var vårt nästa offer, visserligen ingen FTF men det var fantastiskt att se Connyivar och Ingabo utkämpa en vild kamp om burken! Nu gav vi oss på en multi, nära eventplatsen. Vi var övertygade om att ”Villa Belparc” skulle vara loggad, men när vi öppnar loggboken inser vi att den är blank, ännu en första plats alltså. ”Träigt” var inte någon stor utmaning, medan ”Picknick, sol, brännboll och beachvolley” krävde en insats av den klättrande Connyivar.

Vi lyckades även plocka den helt nya letterboxen i Slottsskogen! Dessutom fick vi en välförtjänt FTF på ”Stamträd” där hade något gått galet för cacheägaren, han hade samma koordinater som ledtråd som de fejkkoordinater som vi fått. Men ett telefonsamtal ordnade den saken, men då var vi drygt 800 meter fel.

Jakten på en multi.

Vi gav oss även på multin ”Utsikter och insikter från Slottsskogen”, den tog oss till flera höga punkter och det blev en hel del räknande innan vi nådda målet. För åttonde och sista gången denna dag var vi först att skriva i loggboken! Dagen avrundades med mysteriet ”Bergarter” som på nytt tog oss på en tur genom parken. Hur många kilometer vi gått idag vet jag inte, men det var en god dos motion. Kul att alla cacherna låg i parken, det var verkligen en prestation av cacheägaren/arrangören! En verkligt strålande trevlig cachingdag.

Mer text och bilder finns på The Explorists blogg.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.