Kinna – har vi inte varit där förr?

Något på gång i helgen? Ja, en tur till Kinna – har inte vi varit där förr? Jo, men det finns mycket kvar att göra där!

Ungefär så gick väl tankegångarna inför dagens runda där jag slog följe med Ingabo på en heldags tur till Kinnaområdet. Vi lämnade Göteborg vid 8-tiden och mindre än en timma senare var vi i gång med burkjakten vid ”En Sten På Ryggen” och ”Skomakarns Torp 1831”, vi fick en fin tur i skogen och såg otroliga mängder med ”visitkort” från traktens älgar. De var så färska att man kan misstänka att vi var iakttagna från alla håll när vi gick över hygget!

Vi började sedan arbeta oss burk för burk in mot centrala Kinna. Vid ”Workplace” träffade vi på, Team Jensa71, man kan säga att vi blev tagna med fingrarna i cachen! Kul att träffas!

A-laget? Dom sitter väl vid Ölskröken, jag menar Olskroken?

I naturområdet kring ”Monster Nr 1” fick vi en längre skogspromenad. Vi hade nog trott att den skulle vara lätt avklarad men terrängen bjöd på ett ganska stort motstånd. Bitvis var det riktigt tufft att ta sig fram. När vi skulle ta oss till ”Udden” råkade jag avvika lite från Ingabos väg och hamnade i ett halvfruset kärr, Ingabo undrade nog vad som hänt! Slutligen kom jag frustande granbarr ut ur buskar och snår likt en förvirrad älg! Men även vägen till och från ”Monstrets höjdare” var bitvis en utmaning, gräslig snårskog och halvfrusna våtmarker.

Två burkletande dödskallar....!

Vårt huvudmål under denna resa var egentligen burkarna kring Mjögsjön, dit kom vi klockan 15, alltså efter några cacher ”utmed vägen”. Starten gick som sig bör med ”Mjögasjön Runt # 1” och därefter betade vi av de elva burkarna i serien samt några små bonusburkar utan större problem. Vid ”Ekleden 1 Mjögasjö” hittades cachens innehåll på marken, men burken satt under taket på utedasset. Det visade sig att möss gått hårt åt cachen och locken gick inte längre att fästa ordentligt. Det blev till att gömma den under ”rumpnissarnas hus” istället.

Det var en mycket fin tur runt sjön. Förutom burkar kunde man här och där hitta små informationsskyltar som berättade om områdets torp. Sånt sätter jag stort värde på och skyltarna fotograferades givetvis.

Rulla-Petters.

Soldattorpet Nabben.

Slutligen hade vi nått runt hela sjön och dagens längsta skogsvandring var därmed avslutad, men den var terrängmässigt långt enklare än den vi inledde med!

Nu åkte vi åter in mot Kinna för att klara av traktens många små cacher utlagda, eller åtminstone, namngivna efter små förskolebarn. Burkar som ”Linors skatt”, ”Melvins skatt” och ”Felix skatt” med flera kunde lätt loggas. Extra trevligt var det att plocka ”Alicias skatt” som vi misslyckades med 29:e december.

När mörkret sänkt sig över Kinna avslutade vi rundan med ”Nya bron” och ”Thilde & Ellioth´s skatt”.

Detta är en large!

Nöjda med dagens insats återvände vi mot Göteborg med 50 nya burkar lagda till vår samling!

2 kommentarer på “Kinna – har vi inte varit där förr?

  1. Det känns som att jag kommer väldigt efter med burkarna i Kinnatrakten. Jag tror att jag missat 3 av 4 turer vid det här laget. 😦

  2. Torgny (vid vissa tillfällen även kallad Yngve Myrslok)

    TMR, det kommer många fler så det blir fler turer =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: