Vandring i Delsjöområdet: Tillsyn av burkar samt en logg

Solen lyste från en klarblå himmel när jag lämnade cachingbasen en bit in på förmiddagen, alltså ett par minuter efter sju. Idag var planen att gå en runda och titta till några av mina senaste burkar och även fotografera loggböcker. Det har blivit nödvändigt eftersom det finns ett (1) användarkonto varifrån det ständigt kommer loggar på nätet men de saknas oftast i loggboken. Det finns äkta loggar, därför kontrollerar jag alla min burkar. Jag började med ”FTF?!?” som mådde bra och den nya konstruktionen verkar hålla. Turen gick sidan vidare mot ”Stora Råbockedal” och ”Lilla Råbockedal”, båda burkarna var i gott skick. Även ”Mon – Järnåldersfolket” var i gott skick. Min vandring gick nu mot cachen ”Stora Torp” som var i akut behov av ny torr loggbok. Den fick inte bara ny logg, hela burken byttes ut! Sista kontrollen för dagen blev av burken ”Nybygget eller Pistols stuga”, den låg nästan som den skulle men locket var olyckligtvis inte stängt och burken var inte heller speciellt väl dold så mitt besök var i grevens tid innan fukt hann tränga in. I samtliga undersökta burkar kunde jag konstatera att ”problem kontot” inte signerat loggboken, alltså har loggarna nu raderats. Det är inte kul, men jag tycker att de som loggat många av mina burkar och därmed finns med på ”topplistan” skall få den äran, inte folk som sitter hemma vid datorn och hittar på att de besökt platsen!

När jag nu ändå var ovanför Skår kunde jag lika gärna fortsätta en bit till och gå mot Kallebäck.

Kallebäcks källa, nu kommer snart vitsippor att breda ut sig kring det gamla brunnshuset.

Anledningen till mitt besök i Kallebäck var inte enbart att titta på källan, anledningen var att leta upp den nya burken ”Minnen från Kallebäck” av tjalle74. Snabbt förflyttade jag mig på den gamla byvägen fram mot mitt mål

Bygatan genom Kallebäcks by, till höger i bild kan man se spår av byns hus.

Jag fick gå en typisk Garminsväng innan jag träffade rätt och fick syn på den lilla burken, härligt att få en logg även idag! Dagens vandring blev 15 kilometer lång i strålande vårväder. När jag sedan kom hem upptäckte jag att det saknades en burk med blank loggremsa i min ryggsäck, undrar vad det kan betyda? Nåväl, det är väl inget att bekymra sig över, nu är det dags att börja planera inför kommande cachingturer!