Det var på vägen till Bredared…

Lördag morgon vaknade Hallén med ett ryck, hög puls och svettig av skräck, vilken dröm, vilken hemsk dröm! En grön liten burk med blank loggbok hade i drömmen landat på Halléns axel och kvittrade – kom och logga mig, kom och logga mig om du kan! Plocka en FTF om du kan! I det längsta försökte Hallén motstå denna frestelse, hävdande att FTF-jägaren var död och begraven, men tillslut gjordes ett försök att fånga den retsamma lilla burken och det blev en svettig historia, men slutligen hade bytet fångats och loggen signerats. Vilket elände, en FTF-jakts dröm!

Men, jag ruskade på mig och klev ur sängen, idag skulle det bli burkjakt givetvis, en tur tillsammans med Ingabo, peg54321 och jsson var planerad. Under sådana turer inträffar inte några FTF-jakter som tur är. Vi lämnade Göteborg klockan 7 och åkte österut för att jaga burk i trakten av Borås. Ett av målen för dagen var en serie utmed vägen till Bredared, men som vanligt fanns det en del att göra redan innan dess.

Ser du ljuset i tunneln? Det är ofta man jagar burk i dessa miljöer, här var det en bonus cache för peg54321 och jsson, Hallén & Ingabo hade varit här tidigare.

Den första gemensam loggen blev vid ”Hundbad_St._Kolsjö”, en cache som kunde hittas problemfritt efter en tur på småvägar genom skogen. Därefter fanns det en hel serie mysterys som låg och väntade på oss. Frågetecken låg i St. Kolesjön, men finalerna var givetvis utspridda i trakten omkring. ”Riskmysteriet?” var vårt första mål och den kunde plockas efter en stunds irrande mellan träd och stenar. ”En sjuk mystery?” såg på cachesidan ut att kunna innebära fara för liv och hälsa!

Men vi undslapp denna ”behandling” och kunde på normalt sätt logga cachen! Vid mysteryn ”Med full volym?” fick gruppens två ingenjörer slåss med uppgiften, efter livfulla diskussioner mellan Peg54321 och Ingabo tycktes det som om det fanns en överenskommelse om hur man skulle gå tillväga och det blev en del hanterande av kemiska produkter innan lösningen tycktes nära. Det visade sig också stämma när vi nådde fram till finalen och en burk hittades.

Jakten på ”Skojarnippel?” innebar en mängd övningar inom VVS området, det var inte mycket mer än själva burksökande jag bidrog med vid jakten på denna! Men det blev en pulshöjande tur genom skogen, bitvis i helt stiglöst land. Det fanns visitkort efter älgar överallt i denna trakt, en sträcka gick vi på en stig som troligen skapats av dessa djur, deras spillning låg överallt! Efter en ganska lång skogstur med många märkliga problem att lösa på vägen, hittades slutligen finalen.

Vad pågår här, är det en lekstuga för kemister...?

Nu lämnade vi skogen en stund och begav oss in mot industrierna vid ”Industrigatan”, där låg fyra burkar varav vi kunde logga tre. En av burkarna krävde stövlar, något Ingabo hade men det var hål i dessa! Vi tog även den trevliga multin ”Live Steam”.

Denna fantastiska minijärnväg hittades vid finalen. Mycket trevligt att gå på upptäcktsfärd här!

Centralstationen....

Vi skulle nu ge oss på serien”Road to or from Bredared”, men först tog vi ”3G – Hestra”. När den var loggad började det plinga våldsamt i Ingabos och Halléns mobiler. En ny cacheserie höll på att publiceras! Det var ”Ekåsen” 1-9 plus en bonus som släppts lös i skogen 1,6 kilometer från den plats där vi befann oss. Det tändes en eld i ögonen hos mina medresenärer, FTF, FTF, FTF var på deras tungor och i deras sinnen… Ett trevande försök att lugna gruppen och säga att vi kanske skulle följa planen, ta det lite lugnt bemöttes i närmaste med ett morrande, vi var redan på väg mot den första burken i den nyligen publicerade serien.

När vi höll på och sökte efter den första burken anlände även fam.bengtsson till platsen! Vi slog följe under turen genom skogen, tempot var högt uppdrivet och vi tog FTF efter FTF, ständigt med blicken bakåt, när skulle det beryktade gänget Boråsarna med Paan i spetsen dyka upp? Men inga andra jägare syntes till, inte ens när vi nådde fram till nummer nio i serien. Strax efter den avklarade bonusen såg vi rök stiga upp från elden vid ett vindskydd, det visade sig vara cacheägaren Janne69 som väntade på oss med en stor laddning korvar redo att grillas!

En härligt och välsmakande överraskning efter att ha klarat av 10 FTF-loggar på exakt en timma!

Traktens korvkiosk har öppnat!

Det smakade bra med korv efter den hårda FTF-jakten.

Nu var det dags att börja med serien ”Road to or from Bredared”, det visade sig snabbt att detta inte är en traditionell power trail där man enbart hoppar in och ut ur bilen. För att fånga burkarna i denna serie krävdes en del lite längre turer in i den omgivande skogen. Inte så långt, men ändå en angenäm skillnad gentemot en vanlig PT. När vi kommit fram till nummer 6 i serien började det åter plinga i mobilerna!! Bredaredsvägsserien hade utökats med nummer 25, 26, 27, 28 och 29, vad händer då? Ingabo sätter då våldsam fart, det gällde att hålla i sig i kurvorna… Vi anländer snart till nummer 25 och säkrar ännu en FTF, vid nummer 26 möter vi åter fam.bengtsson och får där en gemensam FTF. Nummer 28 och 29 har fam.bengtsson redan loggat, men missat nummer 27 så vi åker dit och tar faktiskt dagens 13:e FTF logg!! Jag är ju inte FTF jägare som ni vet, men nu kan jag konstatera att det totala antalet FTF-loggar är 190, inte så långt kvar till 200 alltså, men nej, man får inte lov att låta FTF-jägaren vakna igen. Dagens händelser är enbart en effekt av att jag hamnat i FTF-hungrigt sällskap!!

Vi återvände nu till den ursprungliga planen och fullföljde jakten på cacherna utmed Bredaredsvägen. Vid ”Bredareds kyrka” träffade vi dessutom Harvo – cacheägaren till Bredaredsvägen-serien, ännu ett trevligt IRL möte denna märkliga cachingdag!

Strax intill Holstenstugan letade vi efter trollen, alltid lika trevligt att träffa släkten hävdade Hallén...

Dagen avslutades med lite caching i utkanterna av Borås och ”A trip to memorylane” serien. När vi uppnått 70 hittade cacher kunde vi nöjda avsluta dagen och ändå vara tillbaka i Göteborg vid halv nio tiden på kvällen.

Sannerligen en märklig cachingdag detta, det fanns en detaljerad plan som bröts i tusen bitar, men ändå kunde i stora drag fullföljas! Dessutom intensiv FTF-jakt och en mängd nya bekantskaper inom geocachingvärlden. Kan det bli bättre?

En kommentar på “Det var på vägen till Bredared…

  1. Man skall inte ge alkohol till en nykter alkoholist sägs det ju, så det kanske är dags att checka in för lite rehab. Din mardröm visade sig ju vara en sanndröm, och jag kan tydligt se på bild 3, att Ingabo hade ett finger med i leken. 😉

%d bloggare gillar detta: