N 59° — Oslo

Måndag den 6 augusti 2012 inleddes årets stora äventyr med att ta ett kort kliv norrut till den norska huvudstaden. Jag hade ett morgonflyg från Göteborg direkt till Oslo, sedan många timmars uppehåll innan nästa etapp av resan skulle inledas. Men vad gör ett långt uppehåll mellan två flyg när man är utrustad med GPS? Från flygplatsen går det snabbtåg (turen tar 19 minuter) in till centrum med avgång var tionde minut, vilket ger maximalt med tid till burkjakt. Nästan omedelbart utanför centralstationen hittades den första burken.

Burktätheten är ganska hög i de centrala delarna av staden. Jag gjorde som vanligt en indelning i zoner av staden, det den mest central delen och givetvis området kring Akershus som lockade mig mest.

Snyggt utformad cache på lämplig plats!

När man ser en cache tillägnad Tordenskiold kan Hallén givetvis inte hålla sina fingrar borta från burken! Han anförde norska styrkor under det stora Nordiska kriget och erövrade Marstrand men misslyckades med att nå fram till Göteborg.

Burkjakten i centrala Oslo var mycket trevlig, bra burkar i den mugglartäta miljön, urban caching när den är som bäst. Man strövar genom en stad och får se mycket av staden samtidigt får man ett antal nya burkar loggade.

Efter ett antal burkar siktade jag Akershus, som givetvis skulle besökas!

Vy mot Akershus.

Efter denna lilla ytterst trevliga mugglaraktvitet fortsatte jag åter ut på Oslos gator.

Lite längre fram på turen kom jag fram till burken ”Revierbryggen”. Där fick jag se att segelfartyget Estelle låg, det har jag hört om från folk på jobbet, tydligen är man ute efter att bryta Gaza blockaden. Men jag tror snarare att det är en organisation för mugglare som är ute efter att blockera geocaching!

Kringresande mugglare reser höga staket och blockerar cacher! Men tror ni att ett staket vaktat av inkompetenta mugglare hindrar Hallén? – Icke – burken erövrades – det är vi geocachare som är experter på att bryta blockader!!

När jag nådde fram till trakten av det nya Operahuset (se bilden ovan) började det duggregna. Jag bestämde mig därför att ta något att äta och hoppas på att det skulle sluta droppa ur molnen. Efter middagen hade regnet inte minskat utan förvärrats. Det blev därför en sista burk innan jag skulle ta tåget tillbaka ut till flygplatsen. Totalt togs 15 burkar i Oslo på några få timmar, ganska bra med tanke på att jag endast hade 18 cacher i Norge sedan tidigare. Hade vädret varit bättre hade det blivit fler! Men att sitta dyngsur på nästa flygresa hade jag inte någon större lust med, därför blev det snabbtåg tillbaka ut till flygplatsen.

Väskan hämtades ut ur förvaringen, och checkades in, sedan blev det en halvtimmes kö in till säkerhetskontrollen. Därefter stod jag inför valet, inrikes eller utrikes? Undrar vad som gäller? Men så dök beskedet upp på tavlorna. Jag skulle mot Utland, det var bara att kliva in i rätt avdelning av flygplatsen, passera passkontrollen och gå mot gate 57.

2 kommentarer

  1. Jag hade redan på ett mycket tidigt stadium räknat ut vart turen skulle gå. Hoppas du hade geväret med dig när du var ute på caching 😉

Kommentarer är stängda.