Julfirande (!) i Halmstadstrakten

Vi har kommit in i oktober månad, hög tid att förbereda julen ansåg Ingabo, peg54321, jsson, TMR68 och Hallén. Var värmer man då upp bäst inför julen? Svaret måste givetvis vara Halmstad, en plats med mycket snö(?) och god julstämning. Dimman låg bitvis tät över vägen söderut och kanske hade det bidragit till att en långtradare gått av motorvägen, bärgning pågick när vi passerade. Men när vi närmade oss Halmstad var vädret riktigt bra och vi kunde njuta av att det var vindstilla och sol, ovanliga förhållanden! Uppvärmningen för dagen blev ”Skedala multi”, en kort liten tvåstegsmulti som snabbt var avklarad.

Kan det finnas något spännande vid masten…?

Nästa utmaning var lite värre, ”Hängande trädet” var halkigt och inte så stabilt, vad gör man då? Skickar ut peg54321 naturligtvis och höjer kameran för att kunna fånga det stora plasket….

Men plasket uteblev, istället blev burken loggad! (kanske lika bra det….)

Vi tog därefter en tur runt den lilla sjön och plockade några burkar, här fanns även burk som Ingabo och jag tagit sedan tidigare, så vi fick titta på medan övriga loggade. En av de mer udda loggböcker jag sett påträffades i cachen ”Stenrika Cachen”, loggboken bestod av sten!

Därefter förflyttade vi oss ett kort stycke till Ön, som visade sig vara en halvö som gick utmärkt att köra bil till och sedan gå en liten slinga för att rensa området från burkar. Även här hade jag varit tidigare, men de nytillkomna cacherna kunde nu infogas i samlingen.

Vi lämnade efter några loggar Ön och tog oss mot Skedalaskogen som har ett rikligt bestånd av burkar. Det finns också många burkar från den lokala julkalendern (Till exempel: Jul i Halmstad # 1 Ön # 1, Jul i Halmstad # 13 Ön # 7, Jul i Halmstad # 5 Ön # 3) äntligen kunde alltså vårt tidiga julfirande inledas.

Det var oftast inte några problem att hitta cacherna, men två DNF:er blev det tyvärr under turen i den blöta skogen.

Brandfara kan tyckas vara ett mindre problem, men eld skall man alltid akta sig för och stora varningsskyltar talade om den akuta faran för eld i skogen….

Vår avslutande logg i Skedalaskogen innebar en del pusslande.

TMR68 och Hallén lägger pussel i skogen…. (Foto: jsson)

Vi lämnade nu skogarna för att ge oss ut på asfalten utmed ”BikeTrail”, det gällde att sätta högsta möjliga fart för att hinna med den väl över en mil långa sträckan så effektivt som möjligt. Det är inte många sekunder man ha på sig att hitta och logga när detta cache-hungriga gäng är ute på vandring!

Idag var det Hallén som plockade svamp! (Foto: jsson).

Turen utmed den gamla järnvägsvallen var framgångsrik, 28 av 29 BikeTrail cacher hittades, dessutom blev det en och annan bonusburk utmed vägen. Under turen gav jag mig även på lite trädklättring och det blev något av personligt höjdrekord i en tall, inget att skryta med jämfört med peg:s bravader men för Hallén var det en upplevelse, om än inte någon njutbar sådan.

Vi var inte direkt ensamma om att vara ute på cykelvägen, den delades med horder av cyklande mugglare i alla åldrar. Det verkar vara en plats mugglarna lockas av, men mugglarnas närvaro hindrade oss inte från att logga! Men vissa risker innebar ändå dessa cyklande virrhjärnor, en minimugglare höll på att köra rak in i Hallén bakifrån, en mirakulös undanmanöver och den framtida lådjakten var säkrad….

En sista vandring skulle vi hinna med utmed ”Hallabäcksrundan” som bjöd på varierande utmaningar. Vid en cache som låg utanför själva ”rundan” hindrades vi av mängder av mugglare, därefter hade vi ett par irriterande DNF:er så framgången utmed turen var lite blandad. Dessutom öppnade någon kranen uppe bland molnen och släppte loss ett ordentligt skyfall!

Det regnar… undrar hur mycket mer vatten som denna lilla å kan ta emot?

Vattnet ställde även till det vid ”Hallabäcksrundan 5”, där blev det en DNF trots kontakt med cacheägaren! Burken finns säkert där, men det är rejält mycket vatten på platsen just nu!

Den som är utrustad med stövlar få gå längre ut i vattnet och söka – men vad hjälpte stövlar? Ingen burk hittades.

Egentligen var ytterligare en runda i skogen inplanerade, men den var på nio kilometer och ”gänget” fruktade att mörkret skulle hinna lägga sig över skogen innan vi var klara med den. Alltså blev det istället caching med hjälp av bil som gällde de sista timmarna under denna lördagstur.

Så här firar geocachare lördag! Man står och stirrar ned i ett hål. (Foto: jsson).

Vi snurrade runt mellan villaområden, kyrkor och travbanor. Det blev allt fler burkar som vi inte hittade, var det så att dagens intensiva loggande började göra teamet trötta? Mitt under denna tur får vi en bil bakom oss, en blå lampa börjar lysa i framrutan på bilen – det är en civil polisbil, blir det nu till att gå till fängelse utan att få logga burken först…? Nej, det var så att dom jagade inbrottstjuvar, vi berättade att det var geocaching vi höll på med och båda poliserna var bekanta med vår aktivitet. Polismannens flickvän var geocachare, så burkjakt var något han gillade. De var mycket artiga och trevliga och vi kunde snart fortsätta vår runda.

Tyvärr avslutades turen med en DNF vid ”Fängelse” där vi spenderade mycket tid utan att hitta cachen! Men med 80 hittade burkar får man ändå vara nöjd med dagen! Vid tiotiden var vi tillbaka i Göteborg igen och släpade oss tillbaka in i våra respektive cachingbaser för lite välförtjänt vila.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.