Hemsökt vandring

Gastar och spöken har intagit de östra delarna av Göteborg. Det är ”Aggie’s Teem” som återupplivat några av de arkiverade cacherna som funnits tidigare. När jag såg myst-cachen ”Hemsökta platser #3 – Svarta Frun på Överås” blev jag intresserad, jag har ju loggat den förra varianten som var traditionell. Lösningen hittades ganska snart och jag gav mig ut på en liten söndagsvandring. Var finalen ligger skall jag givetvis inte avslöja, men den har inte några likheter med den gamla cachen på samma tema. Efter en stunds letande på platsen uppenbarar sig en väktarbil, det var läge att röra sig ett varv! Men inte heller andra varvet ger något resultat och jag misslyckas med att kontakta livlinan.

Här har vi ett ”hemsökt hus” – idag vajade den svenska flaggan bredvid den kinesiska, ganska intressant med den ateistiska folkrepublikens flagga utanför metodistförsamlingens högkvarter…!

Jag bestämde mig för att istället gå mot ”Hemsökta platser #4 – Mördad”, även här har jag loggat en äldre variant av cachen. Backarna upp till denna del av Lunden ger god motion, men när jag väl stod där hittades ingen burk… Detta började bli irriterande! Var det möjligen DNF spöket från gårdagen som jagade mig? Nej, bort hemska gastar tänkte jag, ring en livlina. Det visade sig att min nolla låg över 15 meter från platsen där burken satt, så nog spökar det för GPS:en på denna plats.

Det var samma problem när man skulle logga föregångaren år 2008 minns jag. Det viktiga var att burken nu var loggad och jag kunde gå vidare mot nästa hemsökta cache, ”Hemsökta platser #2 – Daghemmet”, som även den har en äldre arkiverad föregångare. Här gick det lätt att hitta burken. Nollan stämde bra för mig och alla mugglare höll sig borta.

Det blev åtminstone två burkar rensade i närområdet och under vandringen hem mot cachingbasen fick jag även kontakt med min livlina som kunde berätta om placeringen av myst-cachen som ställt till det i början av turen. Nu vet jag att jag var på rätt plats och cachens utformning, det blir till att återvända vid lämpligt tillfälle och plocka burken.

Nöjd med detta trädde jag åter innanför cachingbasens tunga portar och kunde konstatera att det blev en liten söndagspromenad på 11 kilometer, inte så långt men hastigheten var högre än under gårdagens vandringar. Nu gäller det att börja planera inför nästa burkjaktsrunda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.