Vättlerundan i regn

Idag gjorde Peg54321 och Hallén gemensam sak och åkte mot Vättlerundan i nordöstra Göteborg, inom Vättlefjällsområdet. På vägen dit tog vi även en av cacherna som förhandssläppts inför dagens FAD-event, som Peg senare skulle besöka men som jag hoppade över även i år, jag jagar hellre burk när det är ljust. När den efter lite letande klarats av tog vi oss upp mot skogarna.

Under de första hundra meterna var det uppehåll, sen började regnet och det skulle sedan hålla på i stort sett under hela vandringen. Men man är ju inte gjord av socker och inte lär järnhalten i blodet vara så hög att det finns risk för rost, så burkjakt är att föredraga framför att sitta och jäsa i stugvärmen! Vi tog oss ganska problemfritt från burk till burk, en del av de små gömmorna var kreativt utformade.

Peg hade med ett paraply, det kom till användning som tak vid loggningen.

En liten avstickare från motionsspåret fick det också bli för att leta upp ”Idtjärnsgatan”, exakt på samma plats har jag tidigare loggat en burk, men den hade nu försvunnit och därmed öppnades möjligheten till ett återbesök.

Trots regnet var vi på gott humör och fick en riktigt fin vandring i skogen. Det var bara vid några få burkar som vi fick problem. ”Vättlerundan 8” vållade ett långvarigt letande och jag måste säga att jag inte begriper hinten, inte ens efter att vi hittade burken! Nästa burk som vi letade onödigt länge efter var ”Vättlerundan 10”, där fick vi nästa skämmas. Trots svårigheterna så övervann vi dessa och båda de problematiska burkarna loggades. Vi samlade även in alla uppgifter till finalen, men när den skulle hittas gick det illa. En enkel burk, borde vara problemfri, men vi tvingades ge upp och lämna området utan finalen, det var en trist avslutning på en annars fin skogsvandring.

Efter lite mat gav vi oss av mot Rannebergen där ”Lösa skruvar. (loose screwes)” kunde hittas, men först efter kontakt med livlina, en bit bort hittades sedan ”Rannebergen Centrum”. Vi avslutade dagens lilla runda med lite burkar kring Idtjärn och Mölnesjön. Först en multi ”Idtjärn runt” sedan de traditionella cacherna ”Hästen” och ”Stora Mölndesjön”.

Vid cachen Hästen fanns mycket riktigt en häst, en trähäst. Undrar om den används vid bestraffning av traktens olydiga bönder? Eller är det så att det gömmer sig ett gäng luriga greker i hästens buk?

Efter 21 loggade cacher kunde vi känna oss ganska nöjda med dagens insats. Jag tog vagnen tillbaka mot cachingbasen och Peg54321 fortsatte mot eventet.

Dags att sätta sig framför datorn och planera nya äventyr!

%d bloggare gillar detta: