I domkyrkans skugga

En sista blick ut genom fönstret från min förstaklass plats på X2000, snart bär det av mot Stockholm igen!

Åter var det dags att kliva ombord på snabbtåget mot Stockholm 6.42, intaga dagens andra frukost allt medan solen gick upp över Västergötland. När klockan blivit 10 på förmiddagen klev jag av tåget vid spår 17, så lämpligt, här ligger ju en cache! När det fullsatta tågets många hundra passagerare lämnat perrongen gick jag till aktion och plockade burken, nog den snyggast utformade cache jag hittat vid en perrong någonsin.

Efter en stunds väntan klev jag på nästa tåg, mot Uppsala. 11.51 var jag framme, exakt så som det utlovats i tidtabellen, dags att börja jaga burk! Inledningsvis såg det aningen dystert ut då jag både vid resecentrum och vid den första av arkitekturcacherna hade problem med mugglare som i det första fallet envisades med att stå och röka vid cachen och i det andra fallet med en nitisk fastighetsskötare som förhindrade loggning. Inte kul att behöva börja med att gå förbi två burkar, men det ordnade till sig när jag kom ytterligare något kvarter bort. Burk efter burk kunde loggas under en rask vandring mellan små radhus och skolor.

Idag bedrevs mycket av burkjakten i skuggan av domkyrkan.

Förbjudet att gå på gatan? Otroligt!

Uppsala har en hamn, liten men ändå….

När klockan var något över två på eftermiddagen hade min vandring nått fram till Akademihotellet där jag skulle spendera de kommande nätterna. Jag lastade av för caching icke nödvändig utrustning och gav mig av ut på nästa etapp. En serie som lagts ut till 11-11-11 eventet såg lovande ut men de första burkarna jag träffade på hade alla många DNF loggar, sådana lägger jag inte ned någon större möda på utan gör en snabb kontroll, hittas inget då fortsätter jag vandringen. Genom min tur ”i nordväst” fick jag ytterligare fem burkar loggade. Under promenaden mörknade det allt mer, vilket bitvis faktiskt underlättade sökandet då jag kunde undgå upptäckt genom att försvinna in i nattens mörker likt en svart katt. När jag vid ”spårvagnsarkeologi” klev ut i det belysta området igen skrämde jag hur en ”parkerings-want-to-be” tjej som förskräckt tittade på den svarta cacharen som plötsligt dök upp ur natten.

Det fanns flera oväntat stora cacher, regularstorlek, som satt på elskåp under denna tur. En av dessa burkar fanns faktiskt mitt i centrum! Det är ovanligt att se regularburkar som lyckas överleva i så centrala områden utan att försvinna! Samtidigt är det kul att få logga något annat än enbart nanos och micros.

Kvällens tur avslutades med en sväng upp till slottet, där jag tidigare loggat en cache, men nu hade det kommit en ny, så jag fick anledning att besegra backarna och leta mig in vid en av bastionerna. Det var riktigt snyggt uppe vid slottet när fasaderna var belysta och utsikten över Uppsala var fantastisk. Den lilla burken hittades lätt innan jag gick bort mot en del av universitetsområdet, Blåshusen, och fortsatte min jakt. Avslutningen blev dock i moll då jag vid Botaniska trädgården misslyckades med att hitta burken. Där höll man på med omfattande arbeten och jag misstänker att cachen blivit mugglad.

Det hade blivit 25 loggar under dagen och 24,83 kilometers promenad, alltså en cache per kilometer… Dags att få lite vila inför fredagens vandring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.