Nordatlantiska oscillationens betydelse för Geocaching

En kall eller varm vinter? Vad är det som väntar oss? Vädret är alltid ett kärt ämne för debatt! Idag utropar DN att det är ”Läge för en ny bister vinter” och de bygger i sin tur på ett blogginlägg från SMHI som talar om ”Goda förutsättningar för kallt vinterväder”. Det sägs att det är den en nordatlantiska oscillationen som liknar läget under 2009 och 2010 då vi hade kalla vintrar, det är möjligt men samtidigt cirkulerade det hänvisningar till långtidsprognoser för några dagar sedan som pekade på en riktigt mild vinter!

Blir det en kall vargavinter så har det givetvis betydelse för Geocachingens alla utövare, något massmedia undanhåller sin publik. Vi får problem med att batterierna inte räcker lika länge, eller i värsta fall att våra batterier tar skada i kylan. Det kan i vissa lägen bli svårt att jaga burk under en heldag – katastrofalt att stå utan kraft! Lika beroende är vi av kraft till våra ficklampor och strålkastare.

Sedan har vi givetvis problem med fastfrusna burkar. Efter allt regnande kan jag tänka mig att en snabb nedkylning kommer att tvinga oss att ständigt bära med bräckjärn och spett på cachingturerna under vintern!

Så nog har vi all anledning att hålla ögonen på den nordatlantiska oscillationen, den har stor betydelse för burkjakten!

1 kommentar

  1. Nu skall vi också komma ihåg att det inte enbart innebär problem, utan även möjligheter. Det finns ju de ibland oss som envisas med att gömma burkar på platser helt omgivna av vatten. Dessa blir det då således möjligt att enkelt promenera fram till.

Kommentarer är stängda.