Pussellösning och beställning av ny Geo-utrustning

Söndagen har varit mer stillsam än lördagen, ingen inplanerad cachingtur men däremot planering inför cachingtur! Strax öster om cachingbasen ligger nämligen sedan en tid flera höstlöv – som märkligt nog ännu sitter kvar i träden… Det rör sig om fem pusselcacher som jag inte haft tid att ge mig på för än idag. Nu är samtliga fem är inprickade på kartan och kanske ni tror att Hallén är på språng för att logga? Nej, så är inte fallet. Burkarna kräver nämligen någon form av redskap, bollhåv eller liknande och det har jag ännu inte i min arsenal. Möjligen skulle det kunna gå med metspö, något jag tänker försöka införliva i utrustningssamlingen under kommande vecka! Därefter lär det bli en tur ut i Prästtjärn- och Kåsjöskogen för att plocka höstlöv och förmodligen även den Earth Cache som lagts ut vid Kåsjöns badplats.

Jag gjorde åter ett försök att lösa mysten ”Hundar” men åter tvingades jag inse att hundar inte är mitt specialämne. Det blir fel hur jag än gör… dystert då burken inte borde ligga så långt bort.

En kortare promenad blev det också idag ned till den stora elektronikjätten som slagit upp portarna ett kort stycke från cachingbasen. Där tittade jag efter en ny geo-kamera då min gamla Olympus u Tough (från 2008) börjar bli lite klen i vissa lägen, inte minst när det är dåliga ljusförhållanden. Inte heller är den bra på att filma. Men givetvis ville jag skaffa en lika tålig kamera och mina ögon har därför fallit på Olympus TG1. Den fanns inte i butiken, men jag lät beställa den. När den ligger i min hand kommer det säkerligen att märkas här på bloggen, bra kamerautrustning är lika viktig som gps för en geocachare med blogg!

I väntans tider… snart kommer den, snart kommer den…

2 kommentarer på “Pussellösning och beställning av ny Geo-utrustning

  1. Men det gör ju inget att även kameran innehåller en GPS. 🙂

  2. På tiden att du uppgraderar din gamla kamera… inte för att jag är en expert på kameror men jämfört med den förra lär de flesta av dagens kameror vara bättre.

    GPS och filmmöjligheter är egenskaper jag själv önskar på min kommande kamera. Har ju en Panasonic Lumix DMC-TZ7 (fick bra betyg för några år sedan)och den är bra på det mesta men GPS saknar den men den nyare modellen (TZ10) har det. Lockande att byta.

    En sak med filmen är att man får ett format som datorn kan jobba med direkt.

    Lycka till med nya kameran och ser fram mot en utvärdering.

    /hebb

%d bloggare gillar detta: