Olofstorp med omnejd – en ovanlig torsdag

Några minuter i åtta på förmiddagen nådde jag fram till buss 521:s hållplats invid cachen ”Fore!” som var dagens första mål. För ovanlighetens skull hade jag nämligen begett mig ut på burkjakt en torsdag, men det beror givetvis på lite omkastade arbetstider. Men vad gör det vilken veckodag det är? Burkjakt är ändå alltid burkjakt! Golfare är dock ett klent släkte, det var ju nästan ljust ute, noll grader och ett lätt snöfall och ingen var ute och misshandlade bollar! Jag var givetvis glad att så var fallet, då kunde jag lätt logga dagens första burk.

En bit fram kunde jag nu följa cykelbanan, den före detta järnvägsvallen, innan det var dags att hitta en väg mellan husen in mot ”Stenbrottet”, som väntat fanns det en rejäl stig in i området – sen var det bara att börja leta. Invid den höga bergskanten drev nollan omkring något men ganska snabbt var en misstänkt plats lokaliserad. Värre var det att få ut burken, det krävdes en insats av tången på multiverktyget för att lösa problemet.

En lurig Marhav cache stod sedan på programmet, ”Björsared / Björred” men det gick lättare än väntat då jag omedelbart fick syn på något misstänkt. Jag fortsatte mot nästa luring, ”Torvhög” som är en 4,5/1,5!! Mentalt förberedd på att ställas inför mitt geo-livs svåraste utmaning gav jag mig i kast med området. Ganska snabbt slog det mig att kontrollera en specifik sak som det fanns några av på platsen, det gav utdelning och inom fem minuter var cachen funnen, triumferande skrev jag i loggboken.

Nu var uppvärmningen avklarad, dags att ge sig på serien Downtown Olofstorp som var dagens huvudmål. Det skulle inte bli loggning i ordningen 1, 2, 3 och så vidare utan jag gick rakt på nummer 10 som lätt kunde plockas. Efter en stunds letande togs även nummer 11. Systematisk arbetade jag mig nu uppåt i serien, det enda avbrottet var besöket vid ”Bergums hembygdsmuseum” som ligger i den före detta stationsbyggnaden.

Jag gav mig ut på en mindre sväng utanför ”storstaden” Olofstorp och letade mig fram till ett spöklikt ödehus!

Där satt en mycket snygg burk men som led något av kylan, jag var tvungen att värma upp anordningen innan den ville släppa tagen, sen kom ännu en överraskning, sen kom burken….

Min plan var sedan att plocka cachen ”Bergums kyrka” men jag fick problem! Cachen ligger omedelbart intill ett dagis och där fanns en hord med skrikande småmugglare, två meter från cachen! Det var inte läge att försöka logga så jag gick vidare mot ”Little birds nest”. Där var allt lugnt och stilla så jag fick min logg. Själva loggremsan var dock så blöt att det knappt gick att skriva i den. När jag gick tillbaka i riktning mot kyrkan kunde jag konstatera att småmugglarna var kvar och hade fått förstärkning av två bistra fröknar som stirrade länge på mig, alltså bara att sucka och ge upp burken.

Min vandring gick vidare mot nummer 2 i Olofstorpsserien, en klassisk skyltcache som lätt hittades. Ytterligare en avstickare till ”Ändhållplats” var bortkastad tid då det inte gick att hitta någon burk där. Förmodligen har cachen försvunnit när man bytt tidtabellerna i hållplatskuren.

Därefter blev det ytterligare några funna innan jag stötte på stora problem med nummer 7 i serien. Där ödslade jag mycket tid och fick ändå till slut erkänna mig besegrad. Cache nummer 8 har fått ett rykte om sig att vara den ”farliga” cachen i området, eller rättare sagt, en dam i ett hus i närheten som är ilsken. Men den arga damen var inte på plats när jag kom till området, men någon cache gick inte att hitta. Det började nu inte kännas lika kul att vara ute på jakt längre, jag avrundade och lämnade nian i serien till ett återbesök och begav mig istället mot bussen. Det blev ändå 17 loggar denna dag, inte de över 20 som jag räknat med men det är inte alltid man får det man vill! Bara att samla nya krafter och se ut nya mål för burkjakten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: