Vintrig vandring i Lerum

Häromdagen tvingades jag starta min gps för att kontrollera om jag fortfarande var på N57, trodde att jag förflyttats till minst N80 igen med tanke på temperatur och det faktum att det låg något märkligt vitt på marken! Förbryllad kunde jag då konstatera att cachingbasen fortfarande låg på N57 och inget annat. Inget annat att göra än att anpassa sig!

Tåg

Det fick idag bli 7.21 tåget från Sävenäs mot Lerum för en mindre burkletarrunda. Som alltid denna årstid var det mörkt och dessutom kallt när jag gav mig av och när jag efter 14 minuter var i centrala Lerum. De första burkarna låg på nordsidan av järnvägen, men resten lite söder om stambanan.

Lite socker i botten så går medicinen ner..” var mitt första mål för morgonen, inte för att jag behövde något socker i botten för att logga en cache och inte hittade jag något socker i cache, men en logg blev det. Med raska kliv tog jag mig bort mot ”Kärnkraftverket”, oj då, en micro bland träden tänkte jag först, men min oro var helt obefogad då cachens ytterhölje var något större än en micro.

Fåglarna fryser!!

Fåglarna fryser!!

Min plan var nu att ge mig ut på Almkärrsrundan. Den första burken i serien vållade inte några problem, jag var dock glad att jag inte behövde någon kundvagn!

Här blir det inte lätt för den som vill låna en kundvagn!

Här blir det inte lätt för den som vill låna en kundvagn!

Tvåan i serien låg nere i en stenig sluttning mot en bäck och hade hög terrängrating, den hoppade jag över idag den får vänta tills snön har försvunnit. Även trean var otänkbar, en cache i ett stenparti med snö över…. förutsättningarna var sämsta tänkbara. När jag sedan nådde fyran i serien gjorde jag ett försök att hitta burken bland träd och snö, men misslyckades! Nu började det här kännas riktigt tungt, skulle det inte blir några mer fynd på denna runda? Gladare blev jag när burken ”Nelly’s Maskeradskatt” hittades omedelbart och den följdes av loggar på ”Almekärr 5 – ”Fotbollsplanen” och ”Almekärr 7 – ”Utsikt mot Rydsberg”. När jag läste om ”Almekärr 9 – ”Skolan” blev jag orolig, undrar om denna verkligen går att hitta under snön, men till min stora förvåning och glädje gick jag nästan rakt på rätt plats och hittade den snyggt utformade burken.

Nu var det dags att lämna gator och gångvägar för att bege sig in i skogen mot ”Almekärr 6 – ”Stigen” som trots snö och is kunde hittas, likaså plockades ”Almekärr 8 – ”Skogen”. Dagens tur avslutades med en riktigt andlig cache i kyliga omgivningar, ”Almekärr 10 – ”Kvack, det här är slutet”.

Andlig spis på turen! Denna gräshand led svårt av istappar i fjädrarna!

Andlig spis på turen! Denna gräsand led svårt av istappar i fjädrarna!

Dagens korta 7,6 kilometers vandring kunde avslutas med tio hittade burkar, inte något toppresultat men inte någon katastrof heller. Det hade gått att samla in fler loggar om jag hade utsträckt turen något, men så blev det inte idag. På ett stort elektronikvaruhus nära cachingbasen väntade nämligen en ny geokamera, en Olympus Tough Tg-1, den måste jag ju bara hämta och börja testa! Från och med nästa äventyr är det troligt att den nya kameran är med. De första trevande försöken är lovande, snygga bilder och en riktigt bra GPS i kameran som gör det lätt att hitta var bilden togs, något som ibland kan vara lite svårt att veta om man fotograferar en liten burk mitt ute i skogen! I kameran sitter nu dessutom ett SD Extrem 32 GB kort, redo att ta hand om både bild och film i HD.

Fel tåg, jag tror jag väntar en stund till....

Fel tåg, jag tror jag väntar en stund till….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: