Vinterpromenad i väster

Burkjakten börjar så smått komma igång igen efter ”digerdödens” härjningar. Idag blev det cachinglinje ett ut mot väster för att röja lite bland burkarna där. Vid Axel Dahlströms Torg klev jag av vagnen och styrde stegen mot ett litet skogsområde där ”Elvakungen” skulle ha sin hemvist. Någon kung såg jag inte, men en ekorre lyckades jag jaga upp i ett träd!

Elvakung eller älvkung - jag träffade endast en ekorre!

Elvakung eller älvkung – jag träffade endast en ekorre!

Det var fortfarande inte riktigt ljust när jag nådde fram till ”Axelcachen” men liksom tidigare besökare kunde jag inte hitta någon burk.

En DNF är aldrig kul, men hittar man inte så gör man inte...

En DNF är aldrig kul, men hittar man inte så gör man inte…

För att kompensera för denna DNF gick jag upp till ”Kaverös Vattenreservoar” som kunde hittas utan några problem. Efter ytterligare en halv kilometers promenad nådde jag lämpligt nog fram till ”Här Går Man”, en omdiskuterad skylttyp, varken kön eller hudfärg verkar kunna bli rätt om alla skall vara glada!

Här går man eller herr går man? Kön och hudfärg på vägskyltar är känsliga saker, det går aldrig att få det rätt! Bäst är att ta bort alla skyltar omedelbart - men var skulle cacherna då sitta?

Här går man eller herr går man? Kön och hudfärg på vägskyltar är känsliga saker, det går aldrig att få det rätt! Bäst är att ta bort alla skyltar omedelbart – men var skulle cacherna då sitta?

Att pilla med en nano i kyla och blåst tillhör inte favoritsysselsättningarna, men loggat blev det! Ännu en nano blev det vid Radiotorget där jag efter lite letande fick syn på burken som smälte väldigt väl in i sin miljö.

Radiotorget har sin egen gran, undrar om det finns en sändare där inne...

Radiotorget har sin egen gran, undrar om det finns en sändare där inne…

Sämre gick det vid ”Marconihallen” där jag inte såg skymten av en cache, frågan är om den verkligen ligger 17 meter off, eller om det ändå finns något vid nollpunkten! Det blev till att ta nya tag och fortsätta mot en plats där det inte fanns något att se… men det fanns ändå en burk som satt väl förseglad. Det krävdes att jag använde min magnetstav på ett nytt sätt för att få av ”locken”.

Här fanns inget att se enligt cachebeskrivningen, men ett foto blev det ändå!

Här fanns inget att se enligt cachebeskrivningen, men ett foto blev det ändå!

Åter fick jag leta upp en lämplig plats att korsa vägar och spår för att nå ”Frost Mats”, en något annorlunda utformad cache som krävde ett steg upp i ett träd för att logga. Lyckligtvis var det inte halt, så loggningen skedde utan några svårigheter. Avslutningen på dagens tur var inte så lyckad då jag inte hittade ett spår av en cache vid ”Spinettparken”, jag rotade runt kring och i tåget en stund innan jag bestämde mig för att retirera mot Frölunda torg och ta vagnen hem igen.

Här blev det till att skriva en DNF, burken finns där säkert men jag hade inte lyckan att finna den.

Här blev det till att skriva en DNF, burken finns där säkert men jag hade inte lyckan att finna den.

Det blev inte några stora mängder cacher denna dag men en trevlig och välbehövlig liten vandring på knappt en mil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: