Det går inte att stoppa Hallén!

Det går inte att stoppa Hallén från att besöka Katrineholm i mellandagarna, det har varit en tradition de senaste åren och det faktum att eventarrangören i år blev sjuk och igår ställde in eventet ändrade ingenting! Hallén och TMR68 klev ombord på förstaklassavdelningen på X2000 med avgång 6.35 denna morgon och färdades mot den nordliga eventmetropolen.

Avgång

Snabbtåg

På utsatt tid stannade silverpilen i Katrineholm och vi klev av för att inleda dagens caching. Det skulle bli en hel del stopp vid burkar som jag redan loggat då det var premiärtur för TMR68 i Katrineholm och Södermanland, men vi hade inga andra tider att passa än 15.10 tåget hem mot Göteborg igen! Mitt mål var att ta minst 8 burkar, alltså ganska lågt ställda förväntningar!

Direkt när vi klev av tåget insåg vi att Katrineholm var nedisat!

Direkt när vi klev av tåget insåg vi att Katrineholm var nedisat!

Det var is och enorma snöhögar och snövallar överallt i staden. De isiga gatorna fick oss att omgående sätta dubbdäck på kängorna för att överhuvudtaget kunna förflytta oss utan att riskera benbrott! Med dessa förstärkningar på plats kunde halkan lätt övervinnas och vi satte fart ut på gator och torg.

TMR68 - ringer hem? Nej, letar utan framgång efter en nano.

TMR68 – ringer hem? Nej, letar utan framgång efter en nano.

Den första gemensamt otagna burken var ”CSI: Katrineholm #3″, där trodde vi först på en plats, men när jag vände mig om såg jag något annat…. här blev en snöhög till stor hjälp för att nå upp till burken! Efter några hundra meters promenad nådde vi fram till en rondell där burken ”Ronaldo” låg och väntade, en verkligt kreativt utformad cache!

Vad gör TMR68 med handen i hundens bak....?

Vad gör TMR68 med handen i hundens bak….?

Därefter blev det besök vid en Zooaffär, ganska lämpligt med tanke på den förra loggen! Vår avslutande punkt åt nordost var den märkligt utsmyckade rondellen där cachen ”Flower Power” ligger, den satt snösäkert så det blev en lätt logg.

Flower Power

Snösäkert låg inte ”Välkommen till Katrineholm” som vi gjorde ett tafatt försök på, men insåg att den inte var möjlig med all snö som fanns på platsen. Vi vände nu helt om och gick till cachingområdet söder om järnvägen. Först gick vi förbi några burkar som jag hade loggat vid tidigare besök.

Road Kill - här gäller det att inte ta några snedsteg!

Roadkill – här gäller det att inte ta några snedsteg!

Vad pågår här...?

Vad pågår här…?

Vid cachen ”Nära” fick vi en lite annorlunda upplevelse. Vi letade vid nollpunkten utan framgång och tänkte ge upp när en man från den närbelägna bilfirman kom ut och berättade att de hade flyttat cachen eftersom folk alltid rev ned den (ur skylten). Tydligen hade ägaren inte lyckats uppdatera koordinaterna, men vi fick nu upplysningen om var den satt. Mycket trevligt möte med en vänligt sinnad ”mugglare”!

Det var inte så nära till Nära!

Det var inte så nära till Nära!

Burken låg oväntat i denna skylt!

Burken låg oväntat i denna skylt!

Vi förflyttade oss nu i riktning mot platsen där eventet egentligen skulle ha hållits. Vi började med ”Picknick i skogen”.

Hallén på picknick i skogen, men där finns väl inte någon cache....

Hallén på picknick i skogen, men där finns väl inte någon cache….

Under en liten tur in i skogen kom vi till cachen ”Torpet Betlehem”, passande så här i juletider och extra passande då vi loggade Klagomuren under gårdagens tur! Hallén och TMR68 är verkligen ute på pilgrimsfärder i det heliga cachinglandet!

Efter en framgångsrik logg på en burk med lite högre T-rating gick vi förbi den tilltänkta eventplatsen som låg tom och öde.

Event

Här skulle eventet ha hållits, men detta kanske duger som fotologg….?

På väg tillbaka in mot centrum fick jag revansch på ”Allt är inte OK” som var borta vid mitt förra besök, idag togs den lätt. Min avslutande logg i Katrineholm för denna gång blev multin ”Industrihistoria – Industrial History”, det passar väl väl för en ekonomisk historiker! Men det höll på att sluta illa för oss, vi hamnade på en märklig plats, alldeles för nära en annan cache. Det visade sig att koordinaterna vi hade i våra gps:er var helt fel, en hel kilometer fel! Båda våra gps:er hade detta fel, men det var rätt när man tittade i telefonen. Ytterst märkligt och synnerligen oroande när man inte kan lita på vad man läser i gps:ens cachebeskrivning, det är ju helt rätt på cachesidan så något fel måste ha uppstått när cacheinformationen behandlas i GSAK. Vi fick alltså lite huvudbry, men också belöningen i form av en hittad cache! Mitt mål på åtta cacher, hur gick det med det? Tyvärr, det sprack och jag tvingas nu logga elva cacher, så det kan gå!

Vägen tillbaka mot stationen kantades av några burkar för TMR68, här kommer en liten bildkavalkad från promenaden i genom ett snöigt och halkigt Katrineholm.

Stadspåark

Skyltlogg

Vattentorn

Katrineholms kyrka

Tio i tre på eftermiddagen nådde vi fram till stationen. Tåget kom som det skulle och transporterade oss på utsatt tid hem till Göteborg igen.

På plats på perrong 3 i väntan på Göteborgståget.

På plats på perrong 3 i väntan på Göteborgståget.

Nu när jag kommit hem ser jag att en person loggat närvaro på eventet!!! Det verkar som om några andra tagit över eventet och hållit det på annan plats, synd att vi inte visste om detta. Men å andra sidan fick vi kanske några fler loggar nu när vi inte var sociala….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: