Bland isflak och klipplejon

Ibland är det tvära kast mellan olika klimatzoner, igår var det meterhöga snödrivor och is i Katrineholm, idag var det förrädisk halka men nästan ingen snö under turen i Göteborg. Normalt brukar jag starta långt innan solen gått upp, men med tanke på hur det såg ut på gångbanorna var det lika bra att vänta in ljuset innan turen inleddes. Dagens tur gick väster ut mot Saltholmen, där lade snafas ut en multi i samband med årets CITO event som tyvärr krockade med min ambition att plocka cache nummer 10 000 utomlands. Idag var det ganska kallt och bitvis mycket halt på klipporna så jag gick genom stiglöst land för att få bättre fäste. Vid steg ett hade jag snart räknat ut det som behövdes och fick naturligtvis ta mig ned från ett berg för att ta mig upp på ett annat, så är det ju alltid vid caching vid kusten!

Utsikt från steg 1.

Utsikt från steg 1.

Finalburken plockades fram utan problem, även där var utsikten fin och jag passade på att äta några smörgåsar, det hade nästan hunnit att bli lunchtid. Efter en enklare måltid tog jag mig ned från berget utan incidenter och gick vidare mot cachen ”Långedrag”. Typiskt nog stod en bil med tillhörande bilmugglare parkerad några meter från cachen, men jag använde mig då av det oslagbara knepet att fotografera, ändra inställningar på kameran samtidigt som handen magiskt vidrör, plockar, signerar och återplacerar – därefter kan man gå vidare, ingen misstänker en fotograf!

Dimridå? Ja det är just vad denna bild är!

Dimridå? Ja det är just vad denna bild är!

Vandringen fortsatte mot klipplejonens rike, inte långt ifrån aningslösa mugglare finns ett hiskeligt lejon, redo att sluka alla som kommer för nära!

Klipplejon!!

Klipplejon!!

Hinten angav att man skulle söka i hjärtat och efter en liten stund förstod jag också vad som avsågs. Hjärtat hittades men det tog ändå en liten stund till innan burken hittades, men slutligen hade jag den i min hand och ännu en logg var säkrad.

På extremt hala vägar genom uppställningsområdet för båtar gick jag sakta mot ”Baywatch”, den skulle ligga en bit upp i klipporna så jag var inte så förhoppningsfull, det såg ganska halt ut! Väl på plats upptäckte jag dock en möjlig väg upp och det resulterade i att även denna cache hittades.

Här kunde man lätt bevaka viken! Men om man är livräddare måste detta vara verklig dödtid...

Här kunde man lätt bevaka viken! Men om man är livräddare måste detta vara verklig dödtid…

Ned från klipporna kom jag också och kunde börja röra mig mot dagens sista cache, ”Fiskebäck”. Till en början gick promenaden på en liten stig, men snart fick jag åter bege mig ut bland klipporna. Det tog ganska lång tid att hitta en väg runt de värsta isfälten som effektivt blockerade försöken att ta sig fram. Gå, hoppa, klättra och krypa – man kan inte klaga på variation i märkliga gångstilar! Slutligen nådde jag nollpunkten och där låg mycket riktigt en burk. Nöjd kunde jag signera den och påbörja vandringen tillbaka mot närmaste spårvagnshållplats.

En avslutande bild på en kylslaget hav.

En avslutande bild på en kylslaget hav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: