Nyår i Zkogen

Nyår kan firas på många olika sätt, men ett minimikrav är väl ändå att det loggas minst en burk under årets sista dag! Idag hade jag siktat in mig på burkarna i Zkogen serien, tänkte pröva om det gick att logga någon/några av dessa med hjälp av mitt nya metspö. Det blev avgång från cachingbasen vid tjugo i åtta på förmiddagen, ännu var det mörkt men det skulle hinna börja ljusna när jag nådde fram till målet. På vägen upp mot cacheområdet spärrades min väg…

Vägen var avspärrad! Mycket märklig, det verkade ju inte vara något fel på vägen! (Fotot är taget på tillbakavägen för att få bättre ljus, inte heller då var det något fel på vägen!)

Vägen var avstängd! Mycket märklig, det verkade ju inte vara något fel på vägen! (Fotot är taget på tillbakavägen för att få bättre ljus, inte heller då var det något fel på vägen!)

Varför vägen var avstängd förblev ett mysterium, den var i bättre skick än på länge så jag promenerade obesvärat förbi mot mitt mål Z1. Det första bleka dagsljuset hade börjat spridas mellan träden när jag anlände till Z1 men dessvärre spreds inte något ljus över cachen, inte heller ficklampan bidrog till en lösning. Mycket märkligt, burken kunde inte hittas! Efter en stunds sökande gick jag mot Z2. Där såg jag snart burken och kunde konstatera att metspö inte var till någon hjälp då burken var fast monterad – klättra ville jag inte så jag gick mot Z3, men det var samma problem där och på Z6. Nu började det kännas riktigt trist, skulle det inte bli någon nyårsburk? På väg mot Z9 tilltog regnet och jag halkade, hoppade och skuttade fram på de leriga, vattenfyllda och bitvis nedisade stigarna – vilket inte var någon humörhöjare. Men detta sista försök gav utdelning, det var med en suck av lättnad som jag konstaterade att medhavd utrustning kunde användas framgångsrikt och nyårsaftonens logg var säkrad.

Hallén på nyårsfiske!

Hallén på nyårsfiske!

Efter loggning återvände jag mot cachingbasen. Idag blev det alltså en (1) logg och 13,8 kilometers vandring, dags att ta nya tag – i morgon är det ju ett nytt år!

2 kommentarer på “Nyår i Zkogen

  1. Tja, här blev det också bara en logg denna dag men med en betydligt kortare vandring. Ber att få önska dig ett Gott Nytt År och tacka för alla trevliga berättelser om dina äventyr. Ser fram emot nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: