2012 – ett händelserikt cachingår!

Årskrönikor är givetvis ett måste i bloggvärlden. Jag skall här summera några av händelserna under 2012, men det kommer att hållas någorlunda kortfattat då allt ändå finns i bloggens arkiv. Lite text och någon eller några bilder från varje månad. Först skall lite statistik presenteras.

Det gångna året var mycket framgångsrikt och världscachingkartan har fått lite fler färger. Totalt har burkjakt nu bedrivits i 29 länder.

Världskartan

Inte heller kan man klaga på antalet loggade burkar.

Hittade

4534 loggade cacher blev det totalt under 2012, det skall då jämföras med 2011 då jag hittade 2743 cacher! Men antalet burkar är verkligen inte det viktigaste. Det jag värderar högst är resor till speciella platser, gärna ovanliga och avlägsna – men det skall givetvis finnas burk där! Nya länder kommer det också att bli på kartan under 2013, flera spännande resor väntar!

Under året har jag också varit mycket aktiv med att lägga ut nya burkar, inte minst genom uppbyggandet av rundan kring Kåsjön. Det finns många flitiga jägare som letar Hallénburkar och ”topplistan” ser ut på följande sätt.

MinaCacher_med_arkiverad

TMR68 toppar listan följd av jsson, hebb och Ingabo – alla kända namn för er som följer bloggen. Men denna lista inkluderar alla burkar, hur ser det ut om man tar bort arkiverade?

Ej_arkiverade

Listan ändras då något, jsson toppar, därefter kommer hebb och Trush. Kampen om att hitta Hallénburkar är hård och skoningslös!

Jag kan inte låta bli att presentera min länskarta som nu är fylld till hundra procent!

Län

Nu skall vi lämna statistiken och vända oss mot den månatliga genomgången av år 2012.

Januari

Januari 2012 började med en FTF-jakt! En ny hebb-burk kom långt ut i västra Göteborg, det blev en tur med buss på nyårsdagens morgon för att leta upp den. Vädret var bedrövligt, regn och hård vind men efter ett långvarigt sökande hittades burken.

Året började blött och kallt!

Januari fortsatte med burkjakt i Lerum och Västra Frölunda innan det var dags för årets första utlandsresa. TMR68 och Hallén reste till Köpenhamn för att plocka de sista burkarna som behövdes för att ha fyllt alla luckor i Finds by placed month!

Den 23:e januari blev det en trail-tur mot Halland och Lundområdet i ett vintrigt landskap och kraftigt snöfall.

Februari

Månaden inleddes med ett besök vid landets första fysiska geocachingbutik i Stenungssund, det var också ett event men då ett Opencachingevent.

Februari bjöd också på några isvandringar samt riktig dramatik när jag i sällskap med Ingabo och TMR68 gjorde en räd i Lysekilsområdet. Det slutade med ett benbrott för TMR68 vid ett besök vid en tillsynes ofarlig Earth Cache.

Avslutningen på februari skedde med salut, det var ju skottdagen – ett viktigt datum för många, många, många geocachare! Jag hade tagit ut en semesterdag för att hinna med att cacha hela dagen och få lite mer volym detta magiska datum!

Mars

Det blev flera turer till ”Myrsloksland” denna månad tillsammans med peg54321, jsson och Ingabo allt medan TMR68 fick sitta hemma och läka sitt brutna ben. Mars månad innebar också ett jubileum, Hallén firade åtta år som geocachare! Den sista dagen i månaden inleddes vårens stora äventyr, resan till Spanien och CSJ trailen.

April

Efter tio dagar i Spanien var tusen burkar loggade! Alla blogginlägg kring resan hittar du via denna länk.

April bjöd också på logg nummer 10 000!

Maj

Månaden innebar åtskilliga dagsutflykter och avslutades med deltagande i den årliga Skåneträffen som sedvanligt var ett mycket lyckat event.

Juni

Under en resa med mitt arbete återvända jag till Barcelona, det blev ett par urbana dagar med en del tid över till burkjakt. Staden var en positiv överraskning som bjöd på intressanta platser och bra caching! Ytterligare en utlandsresa blev det när vi gav oss över till Danmark för en dagsutflykt.  Ett nytt län blev loggat när jag tillsammans med TMR68 tog tåget till Sölvesborg och där hyrde cyklar och gav oss ut på en riktigt lyckat burkjakt. Dessutom bröt jag mig ur ”gänget” och drog på en egen tur med nattåg till Boden för att säkra loggar i ännu ett av Sveriges län. Dessutom blev det ännu en tur till Kinna!

Juli

Denna sommarmånad bjöd på rikligt med burkjakt. Turen till Dalarna och Västmanland genererade över 700 loggar och min och TMR68:as gemensamma tur till Gotland gav över 100 loggar.

Augusti

Resor med många burkar är inte allt och verkligen inte det viktigaste! Resor där det finns burkar kombinerat med rika upplevelser är det viktigaste av allt. Under augusti genomförde jag en resa till Svalbard, en av de bästa resor jag någonsin varit ute på! I inlägget Den Arktiska drömmen finner du länkar till hela resan.

September

Månaden inleddes med en ny exklusiv Hallén-tur med nattåg, denna gång till Östersund. Där spenderade jag två dagar och loggade burk på heltid, därmed var samtliga län i Sverige placerade på cachingkartan.

Det regnade en del den gångna hösten, något vi fick erfara när vi gav oss på Caching Camp 2012. Det fanns cacher som vi fick avstå på grund av högt vatten, och då talar vi om riktigt mycket vatten….!

Oktober

Oktober månad var en aktiv cachingtid men inte några spektakulära utlandsresor utan aktiviteter på hemmaplan med dagsutflykter.

November

Månadens resa blev till Uppsala, denna gång var det en exklusiv Hallén-tur (det omfattar 1:a klass på tåg och boende på hotell). Det blev långa dagar och nära 8 mils vandring och ett rejält lyft när det gäller antalet loggade burkar i Uppsala län.

December

Inte årets mest aktiva cachingmånad, men åtskilliga trevliga småutflykter i Göteborg. Den egna hemstaden har varit lite eftersatt efter alla utflykter i världen så det var bra att få röja lite på de egna gatorna också. Månaden var tänkt att avrundas med det traditionella jul- / mellandagseventet i Katrineholm, men det blev inställt på grund av sjukdom. Men TMR68 och jag åkte på en dagsutflykt dit ändå och fick en heldag med brukjakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: