Lite lockande är det allt – Garmins nya Oregon 650…

Oregon650

Oregon serien fortsätter att utvecklas! Nu är den nya 650 på gång och den ser onekligen intressant ut. Tittar man på en jämförelse mellan 450, 550 och 650 ser man att det finns många likheter men också några bra uppdateringar. Inte minst att den nya modellen klarar av att utbyta data med andra enheter, till exempel telefoner. 650 har också en förbättrad skärm, bättre kamera och 3,5 GB i lagringsutrymme istället för 850 mb. Dessutom lär det inte längre finnas någon gräns för hur många cacher man laddar in i maskinen!

”Load All the Geocaches

No more picking, choosing and planning, just download them all. The Oregon 650 can hold an unlimited number of geocaches. Not just one thousand, not just one million. Unlimited. Download every cache on OpenCaching.com. Load caches from GSAK. Or use your favorite program or website supporting GGZ files*. All your paperless geocaching features will be there for every cache. Read full descriptions, hints and logs. View cache photos. Filter caches by size, terrain, difficulty and type. Connect to chirp-enabled caches. Record your logs in the field. Do it all. The Oregon 650 has no limit.” Men nog är själva utrymmet på gps eller minneskort givetvis en begränsning!

Det är också intressant att man ökat möjligheten att skicka data mellan enheter, det finns stöd för Bluetooth® and ANT i den nya serien av Oregonmaskiner.

”Now you can wirelessly transfer large files like photos, geocaches, adventures, routes and Custom Maps between Oregon 600-series units (or with Garmin Basecamp™ Mobile). Plus, new technology allows your routes, waypoints and tracks to transfer up to 50 times faster. Oregon is also ANT+ wireless compatible for heart rate, cadence, chirp™ and tempe™ sensors.”

Andra nyheter är att skärmen lär fungera bättre i solljus, det finns en ficklampa i gps:en, samt givetvis mängder och åter mängder av inställningar, nya menyer och förändrade profiler! Allt behöver inte vara till det bättre när man ändrar i menyer, det brukar uppstå lite förvirring, men det är å andra sidan alltid spännande med lite nyheter.

Nog är det lite lockande att uppgradera det viktigaste vapnet i geocachingarsenalen! Hur länge kan Hallén vänta…?

 

 

2 kommentarer på “Lite lockande är det allt – Garmins nya Oregon 650…

  1. Han kan givetvis inte vänta 🙂
    Beställningen ligger säkert redan ute och med skicklig planering så borde något bokprojekt anse detta som helt nödvändig utrustning för att fullgöra beställningsuppdraget ;-))

  2. Första gången jag faktiskt börjar känna sug på att uppgradera. Fast jag tycker det är bra synd att det inte finns stöd för Wherioges.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: