Skogome och Lillhagen en fängslande vandring

Åter lördag förmiddag och det var dags att bege sig ut på jakt efter små lådor med loggböcker. Dagens tur gick med cachinglinje 17 ut mot Tuve.

Tuve kyrka och järnåldergravfältet på höjden ovan är ett spännande område att passera på väg mot en cache!

Tuve kyrka och järnåldersgravfältet på höjden ovan är ett spännande område att passera på väg mot en cache! Solen hade knappt orkat upp över horisonten när jag passerade platsen.

Ett kort stycke bortanför Tuve kyrka nådde jag dagens första mål ”#30 mellandagsburkar 2012”. Den var snyggt utformad men då jag sett den varianten förr många gånger så hittade jag cachen utan problem. Från mellandagarna reste jag ytterligare bakåt i tiden och hamnade snart i början av julkalender ”#3 Hisingens julkalender 2012”. Först gick jag förbi burken, sedan vände jag mig och och fick då syn på den. När locket skruvats av återstod att få ut loggremsan vilket visade sig lite knepigt i kylan. Just när jag skulle dra fram mitt multitool får jag se att en parkeringsvakts-want-to-be-mugglare närmade sig, så jag fick vänta en stund innan jobbet kunde slutföras.

Parkeringsvakts-want-to-be-mugglare dyker upp här och där - tur att arten är lätt att få syn på...

Parkeringsvakts-want-to-be-mugglare dyker upp här och där – tur att arten är lätt att få syn på… Nu var det fritt fram att börja jobba med att få ut loggen.

När denna burk var återplacerad gick jag mot ”Vad gör vi här #1”, jag hade inte läst på om den cachen innan utan bara konstaterat att det var en terräng 2,5:a, borde väl inte vara omöjligt. Men när jag kom till platsen och började läsa beskrivningen och senaste loggar – om cirka 25 centimeter djupt vatten – då fick jag tänka om, så bra på fötterna hade jag inte idag. Det blir till att återkomma, kanske en dag med hett sommarväder efter en längre tids torka!

Här gick jag inte in idag!

Här gick jag inte in idag!

Istället gick jag mot en synnerligen fängslande cache. För att komma dit fick jag gå över den kameraövervakade parkeringen vid anstalten men på väg dit fanns inga skyltar som angav att man inte fick gå där! Sedan var det möjligt att följa en liten stig fram till cachen endast ett kort stycke från taggtråden! Burken hittades lätt på en synnerligen välbevakad plats. En hög stolpe med tillhörande kamera var riktad rakt mot cachen så jag misstänker att jag syntes på någon monitor inne på fängelset!

Var tror ni cachen sitter?

”Anstaltsområde Får ej beträdas” säger skylten – Var tror ni cachen sitter?

Efter framgångsrik loggning tog jag samma väg tillbaka. Där stigen mynnade ut i den kameraövervakade parkeringen fanns en skylt om att endast behöriga personer fick passera! Man går gå in men inte ut, men det är väl logiskt vid ett fängelse! Jag promenerade helt fräckt förbi skylten och tog mig ut i friheten igen!

Lättad över att inte blivit inspärrade satte jag högsta fart mot ”The descent” en lätt liten burk som jag ändå först gick förbi då jag trodde mer på en helt annan plats, det blev till att gå tillbaka och känna på konstruktionen, och se där var ju burken. Nästa mål var en plats jag besökte den 16:e maj 2010 ”HÖKÄLLA 2- Våtmarken” utan att då hitta burken, idag gick det lättare och den våta samt frusna loggen kunde signeras.

Våtmark

"Se upp för tåg", jag föredrog dock att se mig för när jag skulle passera spåret - och tur var väl det!

”Se upp för tåg”, jag föredrog dock att se mig för när jag skulle passera spåret – och tur var väl att jag inte stod och stirrade upp!

När jag helskinnad passerat järnvägen och därefter bilvägen kom jag in i Lillhagsområdet – ytterligare en fängslande trakt… Där passerades resterna efter säteriet Hökälla som jag har skrivit lite om i ett tidigare blogginlägg där det finns lite äldre fotografier från området.

En av de bevarade ekonomibyggnaderna vid Hökälla.

En av de bevarade ekonomibyggnaderna vid Hökälla.

Mitt mål var nu att passera ”Kycklingsoppa i Åketorp”, jag har hört att den skulle gå att ta utan stege, men hur det skulle gå till undrar jag! Burken sitter i en fågelholk högt över marken, med en av mina förlängda armar nådde jag holkens tak, men att få ut cachen var helt omöjligt.

Utan stege går det inte...

Utan stege går det inte…

Det blev en avstickare utan belöning, men det hade jag ju med i beräkningen när jag tog mig till cachen. Ett säkrare kort att satsa på var ”St Jörgens Sjukhus portvaktstugorna” som låg fågelvägen en kilometer bort. St Jörgen var förr ett mentalsjukhus – man får bara hoppas att inte Hallén blir intagen… Men någon sådan risk fanns inte då området idag är omvandlat till bostadsområde.

St Jörgens grindstugor.

St Jörgens grindstugor.

På väg mot ”Atleter # 17 Får” fick jag åter korsa väg och järnväg innan den eftertraktade loggen kunde signeras. Det var inga problem att hitta cachen, men den var svårt skadad av att ha legat under en mycket stor sten som krossat plasten. Loggen hade därför blivit blöt och idag var den hårdfrusen men jag lyckades hitta en liten bit på framsidan som jag kunde fylla med en typisk Hallén signatur.

Vilken slags får betar här? Golffår?

Vilken slags får betar här? Golffår?

Ett kort stycke bort låg en av de burkar som skapades inför ”det sista” FAD i Göteborgsområdet, det skapades en serie burkar invid de platser där FAD hållits tidigare år. Här ute på Hisingen hölls FAD 2009, det var också det senaste FAD som jag deltog i, ett blogginlägg finns givetvis! Burken ”FAD 2009 – Hisingen (step seven)” hittades lätt, sen var det bara att sätta fart igen.

Här var FAD-centrum 2009.

Här var FAD-centrum 2009.

För en stund lämnade jag nu asfalten och tog mig upp på ett berg för att besöka ”Hungry tree in Grimbo”, efter att först ha gått uppför fick jag ta mig lite nedför då jag såg en trolig plats för en burk, och mycket riktigt, burken låg där jag misstänkte. Cachens namn fick mig att bli lite extra hungrig så några mackor fick ätas innan vandringen fortsatte.

Ett hungrigt träd?

Ett hungrigt träd?

Den sista burken för idag blev ”VARNING FÖR #11”, den var lätt att hitta och jag aktade mig noga för krypande småmugglare!

Krypande mugglare

Cachinglinje 17 körde fram till hållplatsen samtidigt som jag kom dit, perfekt service! Nöjd kunde jag notera 14 kilometers vandring och tio hittade burkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: