Vintertur i Änggårdsbergen

Cachingturerna till Änggårdsbergen har genom åren blivit många, riktigt många. Jag har avvaktat med att logga burk i området under en tid för att ”beståndet skulle få stå på tillväxt”. Idag var det dags för en liten upprensningsrunda. Den utgick från hållplatsen Botaniska trädgården dit jag färdades med den första cachinglinjen! Sen inleddes vandringen upp i bergsområdet.

Vandringen inleddes när solen ännu inte orkat upp ur sängen, men snön gör ändå att det blir ganska ljust.

Vandringen inleddes när solen ännu inte orkat upp ur sängen, men snön gör ändå att det blir ganska ljust.

Dagens första mål var cachen ”Näver i björken” som låg på bekvämt avstånd från en av de större stigarna i området. På något mindre stigar och slutligen i stiglöst land tog jag mig därefter mot ”E&I Cache I” som visade sig vara en riktigt stor och fin burk med en rejäl loggbok!

En stor och fin burk i Änggårdsbergen, med rejäl loggbok!

En stor och fin burk i Änggårdsbergen, med rejäl loggbok!

Klass Pluto på Västerbergsskolan har lagt ut en serie om fyra cacher på temat Sverige, den första cachen bär också landets namn. Efter en kringgående rörelse ut i villaområdet för att undgå det inhägnade militära området gick jag rakt mot burken uppe i bergssluttningen. Fotsteg i snön vittnade om Moonmattes besök under gårdagen!

Första burken i serien var snabbt hittad!

Första burken i serien var snabbt hittad!

Nu bar det uppför berget, terrängen kan bitvis vara ganska besvärlig i Änggårdsbergen men den övervanns och snart var jag framme vid ”Svealand”. Inte heller den erbjöd något nämnvärt motstånd utan loggades raskt. Nu var jag nästan uppe på toppen men för att nå fram till ”Götaland” fick jag ta mig ned en bit från berget, förrädisk halka gjorde att jag fick ta en mindre omväg för att inte riskera livet, men när den manövern var avklarad nådde jag nollpunkten. Cachen var inte helt lätt att hitta, jag höll på en god stund innan burken låg i mina händer. Mot cachen ”Norrland” kunde jag ta en stig nedanför berget, det utan tvekan bästa valet i den här terrängen! Moonmattes skrev en DNF logg igår på cachen och jag kunde se hur han letat vid stubbarna, även jag letade där och i ett par stubbar högre upp i sluttningen men ingen cache ville visa sig, efter väl över 20 minuters intensivt letande gav jag upp.

Nu lämnade jag skogen och gick in i Toltorpsdalens villaområde. Där väntade ”Denim cachen”, en terräng 4:a! Vid nollpunkten hittade jag inte någon burk, men väl 15 meter bort när jag satte mig ned för att ta fram mina smörgåsar! Burken hängde farligt ned från en klyka en bra bit upp i trädet. Med min gripklo kunde jag fånga den och logga, men det var hopplöst att få upp den igen på ett bra sätt. I min iver tappade jag balansen på den korta grenstumpen där jag stod och knäckte gripklon och fick själv en del blåmärken. Det blev till att sätta upp den på lite lägre nivå och informera ägaren.

Lite omskakad tog jag och åt lite innan turen skulle fortsätta mot ”Den lilla tuvan”, den var lätt hittad trots svårighetsgrad 3,5.

Efter en liten promenad nådde jag dagens sista cache ”Trumpeten” som klarades av i farten! Nu var det inte många steg ned till linje 10 och färden tillbaka till cachingbasen. Dagens 10,9 kilometer långa vandring resulterade i 8 nya loggar.

%d bloggare gillar detta: