Expressvandring i Belgrad

Tisdag var vår sista dag i Belgrad, flyget hem skulle gå strax före sju på kvällen. Det fanns därmed tid över att ägna åt burkjakt. Expressgänget hade inte haft mycket tid i Belgrad så det blev till att packa ryggsäcken, trimma kängorna och dra iväg utmed gator och genom parker på jakt efter burkar.

Hundar kan inte läsa...

Hundar kan inte läsa…

Dagens mest givande burkjakt gick genom Belgrads gamla fästning. Det fanns en kärna som hade en historia tillbaka till högmedeltiden medan de yttre bastionerna var från 1700-talet, likt årsringar på ett träd bredde försvarsverken ut sig över ett mycket stort område omedelbart intill Donau.

Här står nöjda burkletare nära floden och de yttre försvarsverken.

Här står nöjda burkletare nära floden och de yttre försvarsverken.

Utsikt över Donau.

Utsikt över Donau.

Gick man för nära kanten kunde man utsätta sig för livsfara....

Gick man för nära kanten kunde man utsätta sig för livsfara….

Cacher kan finnas i porten.

Cacher kan finnas i porten.

Murverk

En port in i borgen från 1400-talet. Imponerande.

En port in i borgen från 1400-talet. Imponerande.

Här står vakter som stridit både mot turkar och tyskar!

Här står vakter som stridit både mot turkar och tyskar!

Expressgänget på marsch!

Expressgänget på marsch! Det är väl kanon?

Port

Redo för strid?

Redo för strid?

Totalt plockades sex burkar i rask följd kring den gamla borgen, det var ett högre tempo än under någon av de tidigare cachingdagarna. Men å andra sidan så hade vi inte några långa transportsträckor mellan olika länder att avverka. Nu var dock cacherna i detta område slut så vi gick över bron för att hitta ytterligare två, men dessvärre även en DNF.

Har du undrat var Big Bang inträffade, här har du svaret - det var i Belgrad!

Har du undrat var Big Bang inträffade, här har du svaret – det var i Belgrad!

Vi bestämde oss nu för att ge oss väg mot ett rekreationsområde, ”Ada”, en ö med promenadvägar, lite skog och en del anläggningar för rekreation där det även fanns en serie burkar. Då vi inte hade så många timmar kvar i Belgrad valde vi att åka spårvagn. Efter inhandlad biljett stod det snart klart att vi inte fått rätt mängd på vårt kort. Vi fick därför lämna spårvagnen i förtid då vi såg att biljettkontrollanter var på väg ombord! Vi ville inte bli sinkade av att förklara hur korkade vi är som turister! Man vet ju inte heller hur hårda och byråkratiska dessa personer är på orten. Vi tog alltså det säkra före det ovissa och klev av för att börja gå utmed stranden mot ”Ada”. Efter en onödig omväg upp på en hög bro hittade vi rätt väg och kunde ge oss på den första burken på ön ”Ada Bridge”. Totalt fick vi ihop sex burkar samt hade lite tid att sitta ned och få lite mat innan det var dags för avfärd mot flygplatsen.

En sista blick ut över Belgrad.

En sista blick ut över Belgrad.

Någon tid att åka vagn och buss fanns inte, men staden har ett rikligt utbud av taxibilar så vi tog oss snabbt och nästan bekvämt hela vägen ut till flyget för att efter en stunds väntan åter hålla andan för att få plats i den trånga flygplansstolen.

Vid nio-tiden på kvällen återvände vi till Säve flygplats i Göteborg mycket nöjda med att ha fått ihop resans mål på fem nya länder!

En kommentar på “Expressvandring i Belgrad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: