Censurerade burkar?

Finns det ett censursystem i min GPS eller möjligen GSAK? Det är en fråga jag ställer mig efter dagens minitur ut på Hisingen!

En bit in på förmiddagen gav jag mig av med cachinglinje 17 för att ta mig mot ”Atleter #14 Schwarzenegger”, den har jag missat att logga vid tidigare besök! Hur har jag kunnat missa att det legat en cache här? Förklaringen kom när jag började gå mot burken, den fanns inte i min GPS och det visade sig senare att den uteslutits även ur mitt filter i GSAK. Nu hade jag lyckligtvis telefonen med mig så det gick ändå förhållandevis lätt att plocka fram burken.

Burkjakt på förmiddagen

Det var inte speciellt många ute denna något kyliga förmiddag med omkring 8 minusgrader. Signaturen skrevs snabbt och sedan åter på med handskarna för en rask promenad mot ”MC i Gbg #2”. Även där var det öde, inga besvärande mugglare vid butiken intill, stilla och fridfullt, därmed en enkel logg av denna MC burk som även gick utmärkt att ta till fots.

Fridfullt

Nu blev det omkring en kilometers promenad mot nästa mål ”Anekdot”. Där gick det omkring hundägarmugglare, men dessa försvann snart och jag kunde gå fram till rätt stolpe för att få mig dagens tredje logg. Lika lätt gick det borta vid ”Atleter #20 Rock’n’roll” som hittades omedelbart.

Värre blev det när jag skulle styra stegen mot ”Atleter # 16 – Nr 16”, den fanns inte i min gps, men den fanns i telefonen – vad är detta för slags censur!? När jag anlände till platsen fanns det bara en plats som stämde med ledtråden och där satt inte någon burk. Senast någon hittade den var den 11 september 2012 så det finns all anledning att misstänka att den är mugglad. Jag ägnade därför inte någon längre tid åt den utan gick istället mot utsiktspunkten ”The path between”, efter en del klättrande och letande hittade jag denna mikro bakom en sten, inte oväntat var den tidigare blöta loggen nu frusen till en isklump. Jag fick skriva signaturen på baksidan av ett kvitto och lägga i burken.

Utsikt 1

Utsikten från toppen av berget var verkligen fantastisk denna klara vinterdag!

Utsikt 2

Cachingdagen avrundades med ett besök vid ”Värdens Park”, åter var det befriande få mugglare i omlopp så det blev en lätt avrundning på turen. Därefter kunde jag efter en kraftig tempohöjning hinna med buss 18 in mot centrum. Dagens resultat blev endast 7 kilometers vandring, knappt en uppvärmning samt 6 loggade burkar. Men det var härligt att vara ute i solen efter en vecka som dominerats av inomhusaktiviteter.

Värdenspark

%d bloggare gillar detta: