Avslutande burkjakt i Kiev

Allt roligt har ett slut, brukar det heta, så även denna resa. Större delen av måndagen kunde dock ägnas åt burkjakt i Kiev. Bussen till flygplatsen skulle avgå först 16.30, vi hade därmed ganska många timmar till i staden. Efter frukost gav vi oss ut i små grupper och spreds över stadens gator. Jämfört med tidigare dagar var det kallt, flera minusgrader med hård vind och tidvis snöfall! Det hindrar givetvis inte inbitna jägare så vi gav oss av mot den virtuella cachen ”WWII”. Ett stort monument över den Sovjetiska segern över de tyska angriparna i det stora fosterländska kriget – alltså andra världskriget.

Vi tänkte ta en genväg så vi hamnade upp på en av de stora vallarna, troligen en bastion. Det var sedan brant nedåt och det gick utmärkt att ”åka pulka på kängorna”, det blev ganska god fart! Runt området vi ”lekte” i satt gula skyltar, undrar vad de betyder…

Undrar vad skylten säger...?
Undrar vad skylten säger…?
TMR68 sätter fart för att titta på sovjetiskt pansar.
TMR68 sätter fart för att titta på sovjetiskt pansar.
Det fanns mängder av utrustning, till och med ett pansartåg.
Det fanns mängder av utrustning, till och med ett pansartåg.
Här kämpar alla med att ta en bild framför jättestatyn för att kunna logga den virtuella cachen.
Här kämpar alla med att ta en bild framför jättestatyn för att kunna logga den virtuella cachen.

Krigsmonument

Moder ryssland

Krigsmonument
Bakom de sovjetiska monumenten blänker de gyllene kupolerna som tillhör kloster och kyrka.

Vi gick nu vidare mot ”Perched Near Pechersk Lavra”, en cache tillägnad det närbelägna klostret.

Man kan nästan tro att det är event! Men i detta fall är det bara loggning av en burk som pågår!
Man kan nästan tro att det är event! Men i detta fall är det bara loggning av en burk som pågår!

När vi nu ändå var nära klostret beslöt sig TMR68, Pilsnär och jag för att gå in i det anrika klostret och få oss lite kultur. Klostret påbörjades under början av 1000-talet och har varit aktivt sedan dess. Under anläggningen finns ett system av katakomber där framträdande munkar har fått sin sista vila. Vi tog givetvis en tur i underjorden!

Klostret

Klocktorn

Kloster

Jag hittade även svaret på varifrån änglar kommer….

Här ligger fabriken som tillverkar änglar!
Här ligger fabriken som tillverkar änglar!

Efter denna kulturella avvikelse gav vi oss åter ut på gatorna igen. Tyvärr drabbades jag av en oväntad händelse, kraften i min kamera tog slut, helt slut så det blev inte så mycket mer fotande under vår vandring på Kievs gator.

Vid tunnelbanestationen ”11-11-11 Arsenalna (Kyiv Metro Series)” blev det tyvärr en DNF men därefter rättade det till sig och vi gick från burk till burk utan några stora problem.

En avslutande bild blev det ändå med hjälp av gps:en, ett monument över brandmännen vid Tjerobyl.

brandman

Måndagen blev riktigt lyckad ur cachingsynpunkt, vi fick ihop 16 loggar, däribland en letterbox, utan att egentligen rusa fram, det gick i lugnt tempo och vi hann till och med att äta innan avfärden mot flygplatsen.

Ett stort tack till alla er som var med på resan! Roligt att träffa så många nya geocachare och givetvis mycket trevligt att träffa alla gamla bekanta igen! Hoppas vi ses snart på nya äventyr ute i världen.

1 kommentar

  1. Tack för alla rapporter från denna intressanta resa. Läst allt med mycket nöje.

Kommentarer är stängda.