VOFF VOFF VOFF: Sitt vackert lilla cache!

Hund1

Ett irriterande frågetecken har sedan slutet av december 2011 flutit omkring ute i Stora Delsjön. Många försök har gjorts att knäcka mysten ”Hundar” men varje gång har vakthunden GeoCheck gett mig en ordentlig utskällning och drivit bort mig från möjligheten att söka efter buken. Det är extra irriterande när man anar att burken måste ligga inom den egna bakgårdens skogar. Efter ytterligare lite funderande och spanande hade jag kommit på ungefär var burken borde ligga, men ändå lyste det bara rött när koordinaterna kontrollerades. Kanske borde jag ändå gå och kontrollera området och se om jag får syn på något misstänkt? En solig men iskall lördagsförmiddag vore ju mycket lämpligt för den uppgiften.

Jag inledde med att kontroller min cache ”Björkekärr”, där fick jag för ett par dagar en Needs Maintenance logg med beskedet: Spoooky…Inte helt lätt att begripa vad som är fel på burken!! Lyckligtvis har jag nära väg till cachen och på plats kunde jag snabbt konstatera att burken var sprucken, hade jag vetat det hade en ny burk redan varit ute, nu får jag gå dit igen…

Sen bar det av ut i skogen till en hemlig plats för att söka efter finalen till den trilskande mysten. Jag höll högsta Hallénfart och var snart på plats. Där avsöktes ett större område, och till min stora glädje hittades cachen!

Gränsstenen

Cachen ”Gränsstenen” ligger vid ett gränsmärke som har mycket hög ålder, troligen medeltida.

Om jag hade nöjt mig med vandringen till cachen hade dagens tur blivit väl kort, jag fortsatte alltså vidare in i skogen. Efter en stunds vandring kom jag till ytterligare en av mina cacher som fått Needs Maintenance logg på sig, ”Gränsstenen”.

Vad är det som hänger i trädet bredvid cachen?

Vad är det som hänger i trädet bredvid cachen?

Bara några meter från cachen hängde en röd och vit tub, först trodde jag att någon hade placerat ut en ny burk invid min! Men det visade sig vara ett rör utan logg och med reflekterande yta, kanske någon form av mugglar-reflex-spår?

Jag tittade sedan i cachen och loggboken var inte längre fuktig, inte heller är den fullskriven, de flesta baksidor var fortfarande blanka så jag nöjde mig med att låta boken ligga kvar ett tag till.

Nu påbörjades vandringen hemåt över bergen, det blev en riktigt fin tur i strålande väder och med rejält mycket backar som gav hjärtat en välbehövlig omgång! Efter 13 kilometer var jag åter hemma i cachingbasen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: