FRÅN Göteborg TILL San Francisco

Väskan stod packad i hallen hos Hallén på morgonen (tidigare än Halléntid) den 18:e april, nu var stunden inne, stunden vi planerat för sedan hösten 2012 – avresa mot USA och västkuststaden San Francisco. Gänget som skulle ut på denna tur bestod av Ingabo, Joy.se, TMR68 och givetvis Hallén. Vi hade alla kastat lystna blickar på de långa raderna av burkar i det stora landet i väster, inte minst E.T. trailen som några svenskar redan besökt, Bo&Elisabeth, Göran_Maria, Swerker, LHCper och Tordo men sedan deras besök har den byggts ut med rejält många hundra burkar!

Mängd, mängd och åter mängd var målet för resan. Ni som väntar er rapporter om riktigt gamla burkar, riktigt speciella burkar eller långa vandringar lär bli besvikna på de kommande inläggen. De kommande inläggen blir till större delen kring powertrails, men det blir många bilder och en och annan film. Men gillar ni mängdcaching då lär ni få mer än ert lystmäte! Men morgonen den 18:e låg ännu powertrail-upplevelsen några dagar fram i tiden, först väntade den långa färden mot väster.

TMR68 och jag delade på en taxi ut till Landvetter där Ingabo och Joy.se mötte upp och vi inledde resan med att flyga till Frankfurt.

Det var ganska gott om benutrymme på detta flyg!
Det var ganska gott om benutrymme på detta flyg!

Från Frankfurt tog oss Lufthansa vidare över Atlanten med ett gigantiskt Airbus A380 plan, ett mindre samhälle rymdes utan problem ombord. En märkligt upplevelse när detta jättelika flygplan med två våningar lyfte enklare än många mindre plan. Dessutom var det riktigt stabilt i luften.

Är det inte några burkletare man ser där borta...?
Är det inte några burkletare man ser där borta…?
Utsikt över Grönland!
Utsikt över Grönland!

Efter tio timmar instängda på planet väntade den långa kön till gränskontrollen. Det tog lång tid men ingen blev stoppad vid gränsen, inte ens Ingabo.

Vy mot den stora fågeln som förde oss över Atlanten och Nordamerika.
Vy mot den stora fågeln som förde oss över Atlanten och Nordamerika.

Därefter kunde vi hämta hyrbilen och inleda den första dagens burkjakt. I vår plan ingick att ta det ganska lugnt de två första dagarna för att hämta in tidskillnaden och lära känna det lokala utbudet av burkar. Det dröjde givetvis inte många minuter innan vår första logg i Kalifornien var säkrad, sedan rullade det på med lite ströloggar utmed den fina kustvägen nummer 1.

Joy.se

Stillahavskusten

Tre män vid en bänk med utsikt, ingen bryr sig om havet, alla tittar på bänken - är det inte typiskt för burkjägare?
Tre män vid en bänk med utsikt, ingen bryr sig om havet, alla tittar på bänken – är det inte typiskt för burkjägare?

Fram emot eftermiddagen anlände vi till vårt första boende i Monterey.

På kvällen blev det middag följt av en mindre cacherunda, vi behövde alla en natts sömn för att komma igång på riktig.

Fortsättning följer!

1 kommentar

  1. till och med hebb skulle få plats på flyget… Strålande väder verkar det som fast än lite blåst… Klart man ska studera bänkar i Amerika, vad är väl en dag på slottet?

Kommentarer är stängda.