Caching utmed Kaliforniens kust

Första heldagen i USA ägnades åt transport ned mot Los Angeles med vederbörlig burkjakt utmed kustvägen!

Joy.se gör ett fynd!
Joy.se gör ett fynd!

Stilla Havet

Skylt

Blå vik
Vacker utsikt i närheten av ytterligare en virutell burk.
Fara
Caching är aldrig ofarligt!

Burkjakten gick något bättre än första dagen då vi drabbades av många DNF:er, men fortfarande kändes det lite trögt och vi låg efter de utsatta målen.

Framåt eftermiddagen rullade vi in i storstaden L.A. Trafiken blev allt mer intensiv och motorvägarna var alla stora, mycket stora med minst 6 filer i varje riktning.

Skylt
Bekanta namn dök upp på skyltarna.
Santa Monica
Slutet på trailen? Vi har ju inte börjat ännu!

Nere vid havet besöktes den berömda piren vid Santa Monica där det blev några traditionella burkar samt en virtuell. (http://coord.info/map?ll=34.008626,-118.49817&z=17)

Nöjesfält

Det var ett härligt folkliv i området, mängder av människor av alla typer och små uppträdanden överallt längs piren och stranden. Riktigt trevligt att gå här på eftermiddagen.

Sana Monica

Slutet på Route 66 firades på olika sätt över hela piren, men för oss var det en uppvärmning då vi tänkte att ta oss an den berömda trailen följande dag.

Badstrand

Piren

Palmer

När solen började gå ned körde vi ut från pirområdet, Joy.se tog över ratten efter Ingabo men lyckades redan efter 50 meter bli stoppad av L.A. polisen… han hade inte saktat ned tillräckligt vid en stoppskylt inne på parkeringsplatsen (stoppskyltar finns för övrigt i riklig mängd i USA). Det blev inte några böter, bara en tillsägelse, därefter kunde vi ge oss ut på de förvirrande vägarna i storstaden. Filer förvandlades blixtsnabbt till avfarter vilket inte underlättade färden! Men lite senare på kvällen nådde vi de berömda filmkvarteren i Hollywood där vi kunde trampa omkring på gatornas alla stjärnor. Får erkänna att jag inte hört talas om speciellt många av de namn som vi såg inskrivna i trottoarerna, jag tyckte mig se likheter med området utanför Liseberg och undrade var Cederhöks stjärna fanns…. Det blev även ett par burkar i området innan vi åter fick rulla vidare ut från storstaden mot nattens boende i Hesparia.

Nu väntade en natts sömn och välbehövlig vila innan den riktiga burkjakten skulle inledas, men det är en annan historia som kommer i nästa inlägg! Route 66 – det är en riktig Power Trail det…!