108 F: Mojaveöknen

Det var ännu en ganska behaglig temperatur när vi klev ut från våra rum på morgonen den 21:a. Men vi visste att snart skulle solen börja att värma upp Mojaveöknen så det var lika bra att så snabbt som möjligt sätta igång. Frukosten blev något spartansk, därefter ut på vägen igen för att ge oss på ytterligare en etapp av Route 66.

Utanför Motellet

Det finns många övergivna platser utmed Route 66.
Här ligger Roys mack....
Här ligger Roys mack….

Vi körde enligt samma metod som under gårdagen för att ta hand om ytterligare ett par hundra burkar på Route 66. Vi tittade med förundrade blickar på bilens termometer, 108 F… vilket innebär 42 grader, inte undra på att det kändes något hett. Ändå satte Joy.se full fart mitt på dagen och lyckades för första gången nå över 100 loggar på en timma!

Sedan var planen att vi skulle åka in på småvägarna för att rensa ett par helt nya serier av burkar. CCX4 såg lovande ut då den gav en tvärförbindelse ned mot HDM serien. Som alla vet kan dock även de bästa planer falla! Dessa serier hade publiceras under början av april och var alltså rykande färska, de hade förts in i vår plan i sista minuten och ingen hade granskat cachebeskrivningarna närmare, men när man gör det så står det följande på CCX4 serien:

”The word “CacheX4ing” is a term used to describe a combination of Caching and 4×4 Off Road driving. The term was created by the cacher “The Devious Max Power” as is used with his permission. This Cache Series is on a nicely graded dirt road, with a few rocky areas and several locations where river washes go across the road. The “wash” crossing have very soft sand. I would strongly suggest that this only be done in a high-clearance vehicle, preferably with 4×4 capabilities. I have driven the road in my 4WD Navigator, in 2-Wheel Drive, but given the inherent risks in off-road desert travel, I would suggest that you take multiple vehicles, in case of breakdowns. The road is not heavily traveled. You can easily go the entire route without seeing any other vehicles. You will be as much as 25 miles from any civilization, with very limited cell service and no services.”

Järnväg

Något fyrhjulsdrivet fordon hade vi inte, så en bit in på CCX4 serien blev det tvärstopp, det gick inte att fortsätta längre.

Vägen inspekteras, här gick det inte att fortsätta med en "vanlig bil".
Vägen inspekteras, här gick det inte att fortsätta med en ”vanlig bil”.

Planerna fick alltså göras om, vi fick en lång transportsträcka över till ”HMD-0000 Heart of the Mojave Desert Cache Series”, den låg utmed en väg som var långt mer trafikerad än gamla Route 66, men vi gav inte upp utan loggade burk, efter burk, efter burk, efter burk!

Joy.se

Ett märkligt inslag i landskapet var en skokyrkogård, är det öknens motsvarighet till nappträd?

Skor

Ännu fler skor

Många hundra burkar senare körde vi mot solnedgången och en kort natts vila innan en ny dag med hård burkjakt skulle inledas. Trots den oväntade omvägen under dagens caching lyckades vi för andra dagen överträffa våra mål rejält, vi låg nu många hundra burkar plus, nöjda kunde vi avrunda dagens jakt och överlämna öknen åt traktens skorpioner.

Solnedgång