Powercaching utmed Route 66

Vår färd gick nu in i Mojaveöknen och temperaturen började öka, inte bara för att vi närmade oss en powertrail med 800 burkar (Route 66), solen värmde mer än vad vi är vana vid och termometern visade snart när 100 grader F.

Så började då jakten!
Så började då jakten! TMR68 är ännu utvilad och nöjd med ett första fynd utmed den långa trailen.

Vi skulle nu lära oss hur man powercachar på amerikanskt vis! Den stora skillnaden mot hur vi gör i Sverige är att man faktiskt flyttar på burkarna!! På så sätt sker ett löpande underhåll där nya burkar tillförs och loggremsorna inte blir överfulla. Man har en burk med tom loggremsa som man lägger ut vid den första cachen, burken som ligger där tar man in i bilen där den signeras/stämplas sedan kommer den ut vid nästa stopp och burken där åker vidare. Ganska snart fick alla in rätt teknik och loggandet började verkligen ta fart, trots värmen. Filmen nedan illustrerar ganska väl hur man går tillväga.

Cachingfordon

Powercaching

Vi hade alla våra bestämda arbetsuppgifter, hämta burk, stämpla, köra och vila, efter en timma växlade vi platser och körde vidare, detta möjliggjorde uthållighet över de långa dagarna ute på vägarna.

Då och då får man väl ändå unna sig en paus!
Då och då får man väl ändå unna sig en paus!
Trafiken besvärade oss inte nämnvärt!
Trafiken besvärade oss inte nämnvärt!

kvällsol

Till sist började solen gå ned bakom bergen och det var läge att bryta. Vi hade bestämt att inte köra vidare under natten då det blev allt svårare att se skillnad på grenar i de buskar där cacherna oftast låg och några av traktens avlånga och slingrande invånare. Att ta fel på en gren och en skallerorm var inte något som någon av oss ville riskera!

Vi bröt alltså i skymningen och tog oss till vårt nya motell i den märkliga lilla orten Twentynine Palms, där skulle vi bo under två nätter allt medan vi jagade traktens många burkar.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.