Extraterrestrial Highway del III

Tonopah

På morgonen den 26:e lämnade vi vår bas i Tonopah för att åter bege oss ut på E.T. trailens dammiga små vägar ute i öknen. Alla intog sina platser enligt schemat och vi startade åter den rullande loggningsfabriken.

Nevadaöknen

Den stora öppna slätten fick vi se mycket av även idag, men vi fick även se övergivna hus mitt ute i denna vildmark.

Övergivet

Något där

House Canyon

Nevadaöknen

Väg genom Nevadaöknen

Vidder

Man känner sig verkligen liten i detta enorma landskap! Mil efter mil av små buskar, sand, jord och damm. Liksom tidigare dagar arbetade alla hårt och vi besegrade sträcka efter sträcka av trailen. Givetvis bröt vi för lunch/middag på utsatt tid och köket plockades fram och vår burkmat gjordes iordning.

Matdags

Idag skulle det bli kycklingsoppa, men vi hade bara platta tallrikar, vad gör man då? TMR68 fann på en lösning genom att använda våra urdruckna vattenflaskor, dessa omvandlades till ”soppskålar” och vi kunde under någorlunda civiliserade former konsumera vår måltid!

Här sitter då hela gänget!
Team H.I.J.T (Hallén, Ingabo, Joy.se, TMR68) Ordningen på bilden är dock Ingabo, TMR68, Joy.se, Hallén

Nevadaöknen

Geomobil

Nevadaöknen

När vi började närma oss slutet på en av delsträckorna mötte vi en bil, mannen i bilen visade sig vara en geocachare av det tyngre slaget, Hunster. I skrivande stund har han 50 620 hittade cacher på sin lista, vilket ger en sjundeplats i världen! Han bodde på östkusten men hade kört ensam rakt över Nordamerika för att rensa E.T. trailen samt en del andra områden i Nevada, en otrolig prestation då han inte hade några med sig utan fick göra allt jobb själv.

Hunster
Möte med Hunster.

Nevadaöknen

Under den fortsatta turen genom öknen fick vi ögonen på ett par prioriterade cacher, ”Tack sa mycket”! av Bo & Elisabeth samt ”Orkar ni en till?” av Göran Maria, alltså svenska burkjägare som lämnat tack-cacher ute i Nevadaöknen! Dessa måste givetvis loggas, tack-cacher…. skulle vi kanske…

Allt roligt har ett slut, så även jakten på E.T. burkar, vi nådde under eftermiddagen fram till den 2000:e cachen i serien, men det betydde inte att vi var klara då det fanns en etapp kvar som vi hade lämnat till morgondagen.

Tydliga anvisningar om var den 2000:e burken skall finnas...!
Tydliga anvisningar om var den 2000:e burken skall finnas…!

När vi återvände till vår cachingbas i Tonopah efter en middag på en närbelägen mexikansk resturang väntade en överraskning. Utanför rummet där undertecknad och TMR68 hade sin tillfälliga bas låg det ett röse med stenar i mitt bland stenarna en filmburk! Det var geocacharna Jessex och Casuli från London som lämnat en liten hälsning!

En riktigt kul överraskning!
En riktigt kul överraskning!