Fladdermössen från helvetet slår till

I gryningen gick vårt team ut från motellet i Yerington och över till det lokala kasinots matställe för att intaga en ”power” frukost, det var utan tvekan den bästa frukosten under hela resan med bland annat en rejäl fruktskål, bröd och gröt! På väg till frukostbordet blev Ingabo infångad av ett annat team geocachare som sett hans ”Garmin” keps, det visade sig vara ihavecats ,Jayel57, Invertedvee och Square T. Ett team som vi skulle stöta på igen under dagen!

Dagens caching började med en liten runda till fots i Yerington där det bland annat blev ytterligare en ”spökcache” loggad – School Dazs.

School Dazs
Ovanligt städad klädsel, men efter rundan i centrum bytte vi om till våra fältuniformer igen…!

Damm fanns det gott om även i denna trakt! Jag tror sällan att jag haft så många nysningar per dag som under denna tur. Det var ändå bättre att andas genom näsan än munnen, något färre partiklar som kommer igenom då, men jag undrar hur mycket ”mikropartiklar” man fick i sig per minut under cachingdagarna.

Dammrikt

Efter ett par timmar på TS trailen fick vi sällskap, en mycket större och mycket mer terränggående bil körde ikapp oss, det var den kvinnliga delen av teamet vi mött under morgonen. De var mycket snabba och dessutom tog de sig fram snabbare med det större fordonet, vi fick kämpa allt hårdare! Senare fick vi det utomordentliga omdömet att vi hade farit fram likt fladdermöss från helvetet, det ser jag som ett strålande omdöme! Men så är det när man är jagad av kvinnfolk…

Fullständigt normalt beteende......
Fullständigt normalt beteende…… Joy.se och TMR68 beundrar Jayel57s baksida.. ihavecats har just undkommit herrarnas uppvaktning – eller?
Här kunde våra "förföljare" köra om, och det var med rejäl fart de försvann på vägen - eller snarare den traktorspårsliknande stigen...
Här kunde våra ”förföljare” köra om, och det var med rejäl fart de försvann på vägen – eller snarare den traktorspårsliknande stigen…

Allt i denna trakt var inte lätta burkar, det fanns även ”vanliga” och lite mer krävande burkar som vi också passade på att loggar. ”Captain Caveman” var lite extra minnesvärd, inte minst på grund av de akrobatiska övningar som TMR68 och Joy.se ägnade sig åt!

Säg, vad gör man inte för en cache!
Säg, vad gör man inte för en cache!

Captain Caveman

Utmed nästan en labyrint av småvägar/stigar låg cacherna i denna trakt, så vi åkte runt, runt, runt, upp, ned och upp i den kuperade terrängen.

Burk hittad

Stickigt

Kan du se ödlan?
Kan du se ödlan? Dessa små djur fanns överallt och stod för den dagliga underhållningen!
Det ringde, Joy.se tog upp luren och så var cachen loggad...
Det ringde, Joy.se tog upp luren och så var cachen loggad…

Vi fullbordade dagens burkjakt snabbare än beräknat, det visade sig nämligen att Hallén inte var speciellt långsam under den sista etappen så förlorad tid inhämtades.

Nej, Hallén var inte långsam med annat än att hitta den sista burken i denna intressanta skylt!
Nej, Hallén var inte långsam med annat än att hitta den sista burken i denna intressanta skylt!

Dagens avrundades med storinköp i den lokala stormarknaden där vi verkligen blev uppmärksammade. Alla undrade var vi kom ifrån! Turister är extremt ovanliga i denna trakt så utländska besökare väcker uppståndelse.

Det blev sedan ett försök till caching i skymningen som mycket snabbt övergick i natt, men det var tämligen misslyckat så vi återvände till vårt motell och började fundera på om vi inte borde ta ytterligare en övernattning utöver de planerade då området var så rikt på burkar!

Ett övergivet hus med en cache som vi faktiskt lyckades att hitta under kvällen.
Ett övergivet hus med en cache som vi faktiskt lyckades att hitta under kvällen.