Så skall en mugglare tuktas!

Igår, strax före midnatt, publicerades mitt kommande event: Geocaching Academy: Så skall en mugglare tuktas! Det kommer att gå av stapeln i Hindås, invid Hjortvikens konferenscentrum kl 18:00 den 19:e augusti. Från och med lunch på måndagen skall personalen vid institutionen för Ekonomi och Samhällle träffas för att diskutera och lära känna varandra bättre, men från 16:30 skall det bli en social aktvitet som jag ansvarar för: Geocaching. Givetvis skall jag presentera vad det går ut på, alla mugglarna får sedan känna på en eller ett par cacher i närområdet, men sen kommer överraskningen – ett äkta geocachingevent. Där tänker jag låta mugglare (blivande cachare?) och geocachare mötas under lekfulla former! Men, jag kan berätta att min idé betraktas som ett gränsfall av våra reviewers! Tydligen var det skrivningen i regelverket: ”Ett event som redan är planerat utanför geocachingcommunityn, och/eller troligen kommer gå av stapeln oavsett om det publiceras på Geocaching.com eller inte, kan antagligen inte publiceras som en eventcache” som ställde till med störst tvekan. Reviewern såg ändå att det positiva övervägde och att det är en social tillställning som faktisk kan främja geocaching, så lyckligtvis gick det igenom. Jag har dock svårt att se att den skrivningen skulle innebära problem då det inte hade blivit någon tävling mellan mugglare och geocachare utan ett event!

Trots en mycket neutral cachebeskrivning utan omnämnande av Hjortviken var det alltså på håret att det blev problem. Ett sätt att undvika tveksamheter är väl att helt undvika att nämna andra aktiviteter i närheten, det har sina sidor att skapa event numera!

En egen eventsida kommer inom något dygn att publiceras där jag berättar mer om vad vi skall göra och lite tips om vad vi kan ta med oss till eventet för att visa mugglarna vad man kan göra inom vår breda hobby.

Hoppas att många av er har möjlighet att komma denna måndagskväll och vara med och tukta en mugglare!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: