På tur i förorten

Efter en lång dag instängd bakom tjocka murar (på arbetet….) kom jag tillslut ut i solljuset! Då bestämde jag mig för en liten tur i förorten, sådana platser brukar ju betecknas som lite skumma och dagens tur gick verkligen genom skumma kvarter. Det är området där folk hamnar som inte hunnit fram innan stadens portar stängt, platsen där det finns krogar och allehanda tjänster kan inhandlas, en plats som ligger i skuggan av stora kanoner. Jag talar om Haga i Göteborg, den plats som redan Bellman sjöng om som en lekplats för fjärilar (om man får tro den gamle hedervärde medborgaren i Haga: Albert Karlsson).

Beväpnad med koordinaterna till ”Hagacachen” smög jag fram längsmed de trånga gatorna och hade nästan nått fram till utkanten av förorten när det var dags att börja söka av husens fasader för att leta upp den lilla burken. Speciellt svårt var det inte, men mugglarna är många på denna gata så det gällde att välja rätt tillfälle. Som hemtam stadsjägare gick det hela dock bra, med undantag för att locket var ovanligt besvärligt att få tillbaka på burken, jag undrar hur många minuter det satt kvar efter att jag gått…?!

Närområdet kring min arbetsplats ser nu åter lite mer städat ut!

Före upprensningen!

Före upprensningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: