Way Out Geocaching

Fredag med möjlighet att jaga burk – kan det bli bättre? Idag var mitt sikte inställt på att ta en motionsrunda genom Delsjöområdet och därefter fortsätt utåt Mölndal. I rask Hallénfart gick turen genom skogen innan det var dags att riskera liv och gps genom att vandra utmed den smala GC-banan utmed Mölndalsån.

Stilla flyter Mölndalsån

Stilla flyter Mölndalsån

Jag lyckades klara mig från att bli nedcyklad och tog mig in mot den stora ICA-butiken där hebb varit framme och gömt en burk. Trasslet vid bron i Gårda låg nu långt bakom mig och det gick lyckligtvis snabbt och lätt att fånga ”Have a break – waiting for Parka Grabben”. Innan denna första burk för dagen hittats hade jag redan hunnit avverka nio kilometer och det skulle bli fler!

Butik med en cache.

Butik med en cache.

Det var nu dryga två kilometer till att gå innan jag skulle nå ”Lasarettsgångbron”, men det är en slät och fin gångväg dit så den sträckan var snabbt avklarad.

Varje ny cache är en ny "milsten", i detta fall stämmer det väl - cachen ligger och ruvar under bron i bakgrunden.

Varje ny cache är en ny ”milsten”, i detta fall stämmer det väl – cachen ligger och ruvar under bron i bakgrunden.

För att logga cachen fick jag leka troll, men trist nog kom det inte några mugglare uppe på bron som jag kunde skrämma! Vilken väg skulle jag ta nu? På stående fot bestämde jag mig för att ”Tvillinggatan” var den lämpligaste burken att sikta in sig på. Det var ganska ödsligt på gatorna vilket var lämpligt för denna skyltcache.

Tvillinggatan.

Tvillinggatan.

Loggen satt snart i boken och jag klev iväg mot ”Arga Fåglar och Elaka Grisar”, när jag hittat en lämplig väg in i snåren var även den snabbt avklarad.

Inga arga fåglar angrep mig, inte heller några elaka grisar.

Inga arga fåglar angrep mig, inte heller några elaka grisar. Men regnmolnen såg hofulla ut!

Det blev nu en liten avstickare till cachen ”P” där jag fick äran att signera omedelbart efter TMR68, undrar om han tänker ta en om dagen hela augusti…(?) Burkens placering förvånade mig, än mer förvånad är jag att denna stora burk får sitta kvar i skylten! Nu blev det en ny liten transportsträcka på någon kilometer fram till ”FD Pedagogen”.

FD Pedagogen idag.

FD Pedagogen idag.

Området har verkligen förändrats sedan jag var här senast, tror det var hösten 2002 då jag läste kurser här ute. Det var en underlig upplevelse, alla som läste kurser och alla som undervisade åkte med samma buss från centrala Göteborg, dit och hem. Dessutom var det glest mellan bussarna och det var ganska små bussar så det var värre än värsta högtrafikskänsla i New York att färdas ut till Mölndal! Det är fullt begripligt att verksamheten flyttades in till Göteborg.

Det pågick fortfarande byggverksamhet i området och långtifrån alla lokaler var ”bebodda” vilket gjorde området stillsamt så jag fick åter igen en lättfångad logg.

Jag fortsatte på temat skolor och förflyttade mig mot ”Toltorpsskolans-cache”. Jag trodde först att burken skulle var invid skolan men det visade sig vara fel, den låg ute i ett litet naturområden som var insprängt mellan radhus och villor. Jag hade tur och kom från rätt håll och hittade en lämplig stig.

På andra sidan dalgången, uppe på Safjället, låg nu mitt nästa mål ”Trindes Efventyr: Then djuphe Trapp utan Endhe”. Men Safjället är högt och har branta (lodräta) sidor så för att ta sig några hundra meter tvingades jag till en omväg på väl över en kilometer. Väl på plats hittades en fint utformad cache och jag satte mig på en bänk invid det närbelägna motionsspåret för att äta mina medhavda smörgåsar. Laddad med ny energi skulle jag ge mig på vandringens sista etapp.

Toltorpsdalen

Utmed trafikleden i Toltorpsdalen ligger en rad med fyra burkar:

* Toltorpsdalens Power Trail #4

* Toltorpsdalens Power Trail #3

* Toltorpsdalens Power Trail #2

* Toltorpsdalens Power Trail #1

Verkligen en kort PT detta jämfört med vad jag är van vid, men det går knappast att bygga ut någon ET-trail i Göteborgsområdet! Denna mini PT är dock väl värd ett besök då det är fint utformade burkar och en trevlig sträcka att promenera.

Burkletandet var nu slut för dagen och jag gav mig in genom grindarna till Botaniska trädgården.

Ingen kärring i sikte...!

Ingen kärring i sikte…!

Jag passerade ”Sahlgrenskas Meta Menardi (or I´m not a kärring)” på vägen, men inga kärringar eller burkjägare syntes till. Mitt sikte var inställt på min egen burk ”Änggården” som behövde ny loggbok. Jag tittade till cachen och lade i en loggscroll burk i cachen, borde räcka ett tag. Det är nu 646 personer som hittat denna sedan 19 oktober 2007 då jag placerade ut den.

Änggården

Det stora mugglareventet i Slottsskogen var bitvis öronbedövande ut i Botaniska. Det blev till att härda ut och ta sig bort mot Linnéplatsen och transporten hem mot cachingbasen. Dagen hade genererat 12 hittade cacher och 25 kilometers vandring i riktigt bra geo-vandrings-väder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: