Två dagar i mugglarnas värld….

Måndag förmiddag rullade tåget ut från Göteborgs central, färden gick till Hindås mitt emellan Göteborg och Borås, där skulle två halvdagar ägnas åt konferens med arbetets alla mugglare.

Mängder av mugglare men också två geocachare, Hallén givetvis men också Mallabas.

Mängder av mugglare men också två geocachare, Hallén givetvis men också Mallabas.

Det hela börjar så som alla jobb-möten burkar, möten, pappershantering och prat.

Möte...

Möte…

Men framåt eftermiddagen tog Hallén över datorn för att introducera alla i den ädlaste av alla aktiviteter, ja ni vet vad jag menar. Det var ganska många som inte hade en aning om vad det handlade om, men jag gjorde mitt bästa för att demonstrera hur man letar upp en micro mellan två bord! Det var teoridelen, därefter fick alla som ville ladda ned gratis appen till sina telefoner, det fanns även två gps:er till utlåning, sedan var det dags att gå ut för att pröva de nyvunna kunskaperna. Jag hade avgränsat övningsområdet till fyra burkar, någorlunda lätta att hitta.

* Hotell i hindås

* Vildmarksleden #02 som var lite svår för några av grupperna!

* Vildmarksleden #01

* Hotel California (Rockklassiker #5)

Ut på första geocachingturen!

Ut på första geocachingturen!

När klockan närmades sig 18.00 började äkta geocachare att samlas utanför Hjortviken för att hålla event: ”Geocaching Academy: Så skall en mugglare tuktas!

geocachare

Inga mugglare!

Min mugglarkollegor såg med undran och skräck på när det hårdföra gänget samlades, det fanns ryggsäckar fyllda med redskap och långa spön stack upp i skyn.

metspo

I en närbelägen björk hade jag tidigare under dagen hängt upp en liten lurig grön micro och den fick nu mugglargruppen till uppgift att plocka ned med hjälp av mitt geo-spö allt medan geocacharna fick signera loggboken och mingla. Mugglarna fick ner burken, med mer våld än finess, men att få upp den var värre. Därefter fick alla ställa upp sig kring ett litet tält där jag förklarade vad som nu skulle hända – en tävling i att öppna burk. Den första grenen var att öppna en barnsäker burk, det gick snabbt och våldsamt!! Ett noll till geocacharna. Nästa gren var att öppna en bison, där slutade det med dött lopp mellan grupperna. Nano-öppnar-övningen följde nu, där ingick även att rulla ut loggremsan och sedan få in den i sin nano igen, självklart vanns denna gren överlägset av erfarna geocachare.

Nu övergick tävlingen till att gälla lite lurigare burkar. Inför detta tillfälle hade speciallås införskaffats hos geocachen.se. Det var inte många bland geocacharna som sett denna lösning tidigare så det blev en tuff kamp som tillslut vanns av erfarna burkjägare.

Övning i att öppna lås. Foto: vovvelivovven.

Som avslutning på burk-kampen tog jag fram en favorit (eller hatobjekt), en labyrintkub.

Hallén förevisar nästa utmaning…Foto: kemign

Här inträffade något märkligt, det blev tyst bland geocacharna, ingen vågade anta utmaningen!! Till slut klev geocachare Mallabas fram, hon hade helst önskat att vara med sina arbetskamrater, men nu vann geocacharen i henne och hon antog att kämpa för geocachingens ära!

Labyrintkub

Mugglarna segrade här!

Mugglarna segrade här!

Det blev som väntat en tuff kamp men där geocachngens ära trampades ned i jorden av mugglarna som vann denna del av tävlingen! Ett avgörande test i denna kamp blev att geocacharna fick i uppdrag att hitta den micro som mugglarna hängt upp i björken. Det borde väl inte vara så svårt? Men det skulle visa sig ta nästan tjugo minuter för en stor grupp geocachare att hitta burken, när den väl lokaliserats så var den givetvis snart nedplockat på ett elegantare sätt än vad mugglarna gjort, men nog var det pinsamt att det tog så lång tid! Jag hade inget annat val än att en ”bestraffning” för detta och utropa att tävlingen blev oavgjord – men det är kanske å andra sidan bra, då får jag anledning att arrangera något liknande i framtiden för att avgöra kampen.

Att vi låg på gränsen till förlust och nesligt nederlag bekymrade inte burkjägarna speciellt länge, telefonerna började att avge signaler – nya burkar var publicerade. Det var Team Jensa71 som lagt ut lite nytt i samband med eventet så mugglarna fick se hur eventplatsen snabbt tömdes på burkletare!

Kvällsvandring.

Kvällsvandring.

Efter middagen smet jag snabbt ut från hotellet och gav mig i kast med den nypublicerade multin, den var i tre steg men jag misstänker att det skett någon miss i min beräkning då jag hamnade på en mindre trolig plats för finalen men jag fick plockat en traditionell burk som tröst istället under kvällspromenaden, ”Hindås station”.

Hindås station

Innan mugglarna vaknat följande morgon begav jag mig ut på vandring igen. Cachen ”Badbryggorna” som jag varit vid tidigare, när burken var mugglad, hittades idag lätt och jag gick vidare mot ”En gammal Utomhus scen” som också var en lättfångad burk.Åter mot hotellet och frukosten. När den var avklarad visade det sig att mugglarna inte helt lyckats kasta av sig alla sin märkliga vanor. Alla blev kallade ned till stranden och där låg två båtar med stora trummor, det skulle bli något mugglarna kallar drakrodd. Farkosterna såg inte ut att vara speciellt stabila, vilket oroade mig, dessutom verkade det som om dessa skulle framföras fram och tillbaka över öppet vatten utan några som helst planer på att landstiga på den närbelägna ön där cachen ”Calypso Island” ligger och ruvar. En renodlad mugglaraktivitet alltså, sånt vill ju inte Hallén befatta sig med så det blev till att leka fotograf och hålla sig på land, det var jag förövrigt inte ensam om!

När vi återvände till konferensrummet för avrapportering hade glädjande nog geocaching gjort djupa intryck på grupp 1 som av en händelse ingick Mallabas och Hallén i den gruppen… Det blev en film som visade hur grupp 1, på egen hand utan sällskap av Hallén hade gjort en extrarunda i Hindås för att leta upp fler burkar än de som ”ingick” i övningen.

Mötet avslutades med lunch och därefter hade jag dryga 50 minuter för lite avslutande cachen. Det blev en rask Hallénvandring bort mot ”Hindås – Ingelsevik” som Mallabas förövrigt var mycket nöjd med att ha loggat före Hallén…… samt ”Welcome to Hindås” som fick avrunda burkjakten i Hindås. Det var nu skönt att återvända till cachinbasen och kunna planera lite inför kommande äventyr och kanske någon ny Hallénburk, kanske en klurig sådan, vem vet, vem vet!

2 kommentarer på “Två dagar i mugglarnas värld….

  1. Tack än en gång för trevligt eventet, roligt och annorlunda.

    Menar du att vi lyckades överlista dig med en DT 1,5/1,5 multi? 😉
    Är du säker på att finalkoordinaterna inte stämmer…

    /Team Jensa71

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: