I den zagolika zkogen

Jag borde veta bättre ändå beger jag mig ut i det zagolika Delzjöområdet när augustisolen sjunker allt lägre på himlavalvet. Lockelsen av två nya burkar, om än att FTF redn plockats, blev allt för stor. Efter middag gav jag mig av ut i markerna och med raska älgkliv närmade jag mig ”Två stora ztenar i skogen”, ztenarna ligger inte lång från en plats där jag brukar ta en paus när jag är på östlig långvandring, men idag var målet enbart att stanna för att få en logg. Detta är dock en trollzk del av Delzjöområdet, troll, rövare, älvor och annat onämnbart stryker ofta omkring i dessa trakter. Burken så jag nästan omedelbart.

Ztenar

Under loggningen tyckte jag att något rörde sig bortanför mossen, var det inte en synnerligen vacker kvinna med långt hår och en… nej, jag måste ha sett fel. Gnuggade mig i ögonen, återplacerade cachen och mot bättre vetande fortsatte min vandring in i den trollzka zkogen.

Efter några hundra meter genom obanad terräng siktades en större myr där cachen ”Utzikt över myren” väntade. Men nog var det magiska krafter i rörelse denna sena eftermiddag, burken hängde och svajade som om den var levande och en viskande röst hördes mellan träden – du kan inte ta mig, du kan inte ta mig…. Då fick jag nog och plockade fram mitt magiska Geo-Zpö och uttalade min egen magiska formel Abrakadabra Silla Du Nu Hänger Lilla Burk… Burken tystnade och hängde helt stilla, bara att lyfta ned, logga och återplacera. Bara sekunder senare hördes samma röst igen du kan inte ta mig, du kan inte ta mig…. Det var hög tid att lämna denna trakt innan fler mystiska saker inträffade. Jag klarade mig helskinnad genom skogen och kom åter till cachingbasen. Om du tänker dig ett besök i zkogen, var då väl medveten om dess rizker och träna på att hantera ditt Geo-Zpö.

geo-zpö

Myr

En kommentar på “I den zagolika zkogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: