En helt vanlig söndag

Mast

Helg, fint väder, vad gör man då? Ja, jag håller med, en korkad fråga – givetvis skall man ut och jaga burk. Vid åtta tiden startade TMR68 och Hallén turen denna gång och i Lerum anslöt Ingabo, gänget var samlat och vi började omedelbart att ta hand om närområdets burkar. Det första stoppet blev vid en mast vars cache jag loggat men jag lät kollegorna hållas så att de skulle bli på ett strålande humör inför resten av turen. Vi tog några ”bonusburkar” innan vi gav oss i kast med Uspens Power Trail som är 40 cacher lång.

Micro

Det vanliga hårda arbetet med att rusa från burk till burk och in och ut ur en bil tog nu fart och vi arbetade av seriens burkar. Väl sent insåg vi att det också fanns en finalcache, så den fick vi lämna, men i övrigt togs alla burkar utan några större problem. Den sista i serien vållade oss dock en hel del arbete, det tog mycket längre tid att finna den än någon av de tidigare.

Vi förflyttade oss nu mot dagens andra huvudmål ”Ridrundan”. Det skulle bli lite över sju kilometers promenad i det fina sommarvädret. Svårighetsgraden på dessa burkar var mycket högre än på den tidigare trailen. Vi fick leta ganska länge på vissa och använda oss av allehanda naturknep för att komma åt andra, men samtliga hittades.

Järnväg

Stenbrott

Uppe eller nere, det är frågan.

När vi slutit cirkeln kom vi tillbaka mot nr 1 i serien och där var andra geocachare i full aktion, vi fick en trevlig pratstund innan det var dags att dra vidare.

Man tager vad man haver är ett ordspråk som numera även gäller kraftbolagen!

Man tager vad man haver är ett ordspråk som numera även gäller kraftbolagen!

Milsten

Vi renade nu bland alla Parka Grabben burkar som finns i området, vid ”Parka Grabbens troende gammelmormor” träffade vi på en ung pojke och hans pappa, fadern sa inte många ord men pojken hade en otrolig svada, han ville veta allt om geocaching men hade samtidigt ett djupt rotat tvivel – vad skall det där vara bra för? När vi äntligen lyckades skaka av oss honom så fick vi ytterligare några loggar på väg mot Stilletorpsområdet och alla de kluriga burkarna Monway lagt ut. Nr 5 hittades efter en längre tids letande, nr 6 hittades efter att TMR68 gett sig ”in” i ett rörigt äventyr…

Rör

Nr 9s hemlighet avslöjades på platsen där jag börjat leta, men det var åter TMR68 som norpade rätt av det hinten angav. Vid nr 7 bröts vår framgång och vi fick ge upp efter ett långvarigt letande. Lite plåster på såren blev det när jag letade fram nr 8 utan problem. Vi anade redan på avstånd att nr 2 skulle bli svår, men nog var vägen dit minst lika mycket en utmaning, vägen över bäcken var en extra stjärna i T-ratingen! Väl framme vid cachen insåg vi snabbt att vi var fel personer att klättra upp i det trädet, det var bara att dra sig undan för att slicka såren och ta sikte på en annan burk.

Lampa

Här hittade vi inte det vi letade efter...

Här hittade vi inte det vi letade efter…

Vi fick ytterligare några burkar innan dagen avslutades (ovanligt tidigt) då vi passerat 70 hittade cacher. Det är verkligen inte illa för en liten tur i närområdet! Dagens inlägg avslutas med en liten film om hur det kan se ut en helt vanlig caching-söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: