Mölndalsvandring

Det finns burkar överallt, inte minst i Mölndal har de en förmåga att växa upp, inte lika rika fält som i Lerum men ändå får man då och då ge sig ut och rensa i beståndet. En söndagspromenad är aldrig fel så jag snörde på kängorna och klev ut genom geocachingbasens tunga port. Vandringen inleddes med en fin tur rak genom Delsjöområdet innan jag kom ut på den nyanlagda GC-banan utmed gamla Boråsvägen. Därifrån var det ytterligare ett par kilometer att gå fram mot dagens första cache ”Stensjögatan / Stonelakestreet”, när jag nådde fram dit stod mätaren på nästan exakt 10 kilometer, en lagom distans till dagens första burk. Det var cacheägarens första burk, sådan kan ibland vara lite luriga, men denna hade en fin och genomtänkt placering.

Ett energibolag som lägger energi på att utforma sina små teknikhus...
Ett energibolag som lägger energi på att utforma sina små teknikhus…

Det är alltid härligt att få dagens första logg! På väg mot nästa burk passerade jag kvarnbyn, alltid trevligt att vandra genom denna fantastiska miljö, vars historia jag har varit med om att skildra.

Mölndals kvarnfall

Siktet ställdes nu in på ”Caching Paus / Moulin Rouge” någon kilometer bort, men där gick det illa. När jag anlände satte sig en rökande mugglare någon meter från nollpunkten, när han var klar kom hans avlösare ut. Någon galning satte dessutom igång en gigantisk bevattningsanläggning, vatten bara forsade över altaner och parkering, kunde inte hitta någon kran att stänga av med så jag drog mig bort från platsen, hade inte tålamod att vänta ut alla rökare.

Med långa Hallénkliv gick jag bron över motorvägen och tog mig mot ”akta dig för uteliggare”, några uteliggare såg jag inte, inga andra mugglare heller för den delen, så det blev lyckligtvis en lätt logg.

Inga uteliggare

Två loggar under promenaden kändes inte bra, söndagar kräva något fler loggar så jag drog mig nu upp för backarna i rikting mot ”Supersvår (ironi)”, som namnet anger är den inte det minsta svår, jag är mycket förvånad att det fått sitta kvar utan att bli mugglad. Det blev alltså en extremt snabbt hittad burk. Dessutom var det lugnt i området så återplaceringen skedde problemfritt.

Supersvårt

I närområdet hade jag ännu en burk som låg och lurade, ”FRITIDS! 😦”. Jag gick åt lite fel håll och hamnade på insidan av staketet, men det gick glädjande nog att logga burken även från ”fel håll”.

Går du förbi denna skylt så kommer du på fel sida staketet.
Går du förbi denna skylt så kommer du på fel sida staketet.

Fritids

Även om den unge cacheutläggaren har tråkigt på sitt fritids tycker jag att det är trevligt att se skolbyggnader från början av 1900-talet, denna var uppförd 1918, rejäla byggnader om än inte så ”barnvänliga” som är modet anger idag.

Därmed var burkletandet avslutat och jag gick mot det närbelägna stora sjukhuset för att därifrån rulla iväg med en lämplig vagn tillbaka mot cachingbasen. Totalt blev det bara fyra burkar idag men härliga 19,2 kilometers vandring.