Skogsvägsvandring

Sommar en bra bit in i september måndad, sånt måste man ju bara utnyttja! Från cachingbasen klev jag iväg ned mot Sävenäs för att lifta med pendeltåget ut mot Jonsered. När jag kom ombord på tåget möttes jag av beskedet – stängd – oftast är det något negativt förknippat med det ordet men här betydde det att biljettmaskinen var stängd, alltså en gratisresa!

Stängd

Endast sju minuter senare klev jag av tåget i den vackra lilla orten Jonsered. Huvudmålet idag var cacheserien utmed skogsvägen en bit upp i Jonseredsbergens höjder men jag hade först lite upprensning att göra i dalgången. Geo-kängorna styrdes med god fart mot ”Säveåns början från Aspen (säveån 10)”, en burk som nu fått en ny placering mer i Halléns smak, alltså att man slipper att balansera ut på balkar över vatten.

En fin historisk industrimiljö.

En fin historisk industrimiljö.

Spår av industritiden finns överallt.

Spår av industritiden finns överallt.

Historia i örat, det måste jag ju pröva!

Historien i örat, det måste jag ju pröva! Riktigt bra liten föreläsning i telefonen, jag kan rekommendera att pröva att ringa detta telefonnummer!

När jag efter lite över 600 meters promenad anlände till cachen visade det sig att områdets enda mugglare stod och åt bananer vid en bil en bit bort och tittade på mig, är inte sånt typiskt! Men jag fann på råd och satte ned ryggsäcken, fotograferade lite, för att sedan låtsas leta efter något i ryggsäcken samtidigt som cachen loggades i smyg, det gick strålande.

Skönt att slippa klättra omkring där ute!

Skönt att slippa klättra omkring där ute!

Jag fick nu går tillbaka en bit då bron bortanför dammluckorna var riven, men jag tog vägen mot Humlebadet under järnvägsspåren.

Humlebadet

Självklart var det en burk till som nu lockade mig, att besöka en badstrand skulle jag aldrig göra (om den inte hade en burk förstås…). Jag gick upp mot Jonsereds herrgård och möttes av de blå ”Göteborgs universitets” flaggorna, kändes som om jag var på väg till arbetet, men så var det inte.

Jonsereds herrgård

Mitt mål var nu ”FAD 2004 – Jonsered (step two)”. I det här området hölls ”Fumble After Dark II [Event Partille]” år 2004. Det var då långt till MEGA status på eventet, 19 personer deltog i nattjakten i den besvärliga terrängen. När eventet hölls den 13 november var jag en ganska grön och oerfaren burkjägare som ännu inte gått på något event. Inte heller var jag med på detta andra FAD det skulle dröja ytterligare en tid innan det blev eventpremiär för Hallén.

Foto: quote 2004

Det var sannerligen tur att andra hade hittat burken för mig, det fanns en antydan till stig ned genom den djungel som täckte området. När jag kommit en bit ned stannade jag för att granska området och kontrollera att inte några skräcködlor var i närheten, vid mina fötter låg då cachen – här var det fråga om mer tur än skicklighet!

Och här skall du hitta en micro....!

Och här skall du hitta en micro….!

Den oväntat lätta loggen gladde mig och jag fortsatte min vandring genom det vackra kulturlandskapet med sina många historiska byggnader.

Ladugård och stall

Här kan man fika!

Här kan man fika!

Efter ett par kilometers promenad nådde jag fram till den första burken i skogsvägsserien ”#1 Skogsvägen” efter en liten extra sväng som blev följden av ett försök att gena genom skogen den raka vägen. Denna första cache var verkligen väl tilltagen, riktigt rörig…

Rör

Jag fortsatte sedan förbi Gottorp som genomgått en radikal ombyggnad. Området har en rik historia som du kan läsa mer om via denna länk till Västarvet.

Gottorp

Det finns riktiga läckerbitar ute i skogen....

Det finns riktiga läckerbitar ute i skogen….

Jag fortsatte min färd genom skogen och burk efter burk kunde loggas. Cacherna utmed denna serie är i många fall fint utformade där cacheägare Larvig verkligen har bemödat sig om placering och utformning, det är riktigt kul att arbeta sig igenom en sådan serie.

Vid nummer 5 stötte jag på lite problem, letade och letade, men tillslut hittade jag en fin liten gömma, ett rör som satt på en stor spik med en magnet. Till min stora förvåning var det inte någon annan som loggat i boken, märkligt tänkte jag och skrev min signatur.

Nummer 5

Jag fortsatte nu framåt vägen och hittade, ibland efter en god stunds letande, alla burkar i serien.

Gränssten

Skogsväg

När jag närmade mig slutet av serien och hade loggat den ganska färska burken nummer 13 mötte jag Mr Seth som kom på cykel. Vi fick en mycket trevlig pratstund. Efter en stund frågade han om jag inte hittat nr 5 i serien, mitt nic fanns inte i loggboken. Jag berättade då vad jag hittat och fick samtidigt veta var den andra burken satt – inte illa jag har lyckats bli FTF på en superhemlig burk bara några meter från den som alla andra tycks ha hittat!! Det bekräftar min tes: Det händer alltid något oväntat.

Vi träffades åter vid nr 14 och därefter rullade Mr Seth iväg och jag gick med älgkliv mot nr 5 för att signera även den andra burken på platsen. Detta kunde jag göra framgångsrikt och snabbt tack vare hinten jag fått.

Därefter kunde jag avrunda dagens burkjakt. Det blev 16 hittade burkar 0 DNF:er (underbart) och 18,6 kilometers vandring i otroligt, för att inte säga underbart sensommar väder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: