Ut på underhåll – igen

Det är inte alltid man kan ge sig ut för att jaga burk, är man ägare av många burkar så krävs en hel del tid till underhåll. Lördagen hade därför vikts åt att göra CO-plikt, två burkar behövde akut tillsyn och jag klev därför iväg genom ”min skog”. Snart anlände jag vid ”Torvmossesjön II”, där har jag sedan en tid haft en liten groda med en micro i magen, men grodan har gradvis blivit uppäten av något djur hungrigt på plast och nu slutligen hade grodan helt försvunnit.

Groda

I dess ställe placerades en konstgjord sten ut och det djupa hålet under trädets rötter stoppades igen med en gren, kanske kan det skydda cachen från mugglardjurets framfart.

Nästa cache på listan var ”Stora Torp” en av mina äldsta och mest välbesökta burkar. Den ligger vid rötterna av en stor bok men den trånga hålan har nu vidgats och det finns ett hål in till jordens innandöme, förmodligen är det detta hål som slukat cachen. Även på denna plats fick jag stoppa igen hålet med en mindre pinne. När jag ändå var på plats passade jag på att söka efter ett bättre gömställe och jag tror att den perfekta platsen hittades, bara några meter bort. Men, jag får återkomma med lite utrustning för att rigga burken på ett bra och hållbart sätt!

Stora Torp

Därefter återvände jag till cachingbasen och hade tack vare denna underhållsrunda fått en liten vandring på 12 kilometer. Något underligt hade hänt med mugglarfolket jag mötte under min runda, två personer hälsade (!) god morgon sa de, trots att klockan var 8 och det var långt in på förmiddagen.

Nu under eftermiddagen inser jag via inkomna loggar att det snart lär bli ett besök även vid ”(K3) Vattenintaget” där har mugglare med röjsågar varit framme och nu hänger burken fullt synlig enligt de senaste loggarna.

Glädjande nog har det också plingat i telefonen och signalerat nya burkar! För några timmar sedan publicerades en ny runda i området jag besökte förra lördagen ”Björnareåsen”, en serie om 8 burkar i skrivande stund. Kan jag möjligen hinna med en tur dit i morgon…? Kanske, vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: