Utåt Utby

En liten cachingtur skulle det allt bli under helgen, jag hade strax under tre timmar på mig att ”klämma in” lite burkjakt så en bit in på söndag förmiddag travade jag iväg utåt Sävedalen för att efter några kilometer nå Utbytrakten. Där ligger både nya och gamla burkar som väntar på en Hallén logg!

Cache eller skräp?

Cache eller skräp?

Ki-Bros. Phil” stod överst på listan och den kunde loggas utan några svårigheter, men nog är det lätt att förväxla cachen med något en mugglare har kastat bort.

Utby

Med viss tvekan gick jag nu mot ”Utby och Fjällbo Bergen” som jag tidigare besökt 6 mars 2011 och 21 april 2012 utan att lyckas att hitta burken, dessvärre höll jag mig till traditionen och än en gång bege mig av från platsen utan att logga cachen. När jag klev ut på stigen stod en äldre herre och stirrade på mig, verkligen stirrade, han gick några steg, vände sig om och tittade än mer storögt på mig. Jag tittade tillbaka, vände mig om, ställde in nästa cache och drog iväg.

Mitt mål var nu ”Västra skogen”, en helt vanlig micro-burk under en rot i skogen. Det tog en liten stund att hitta rätt rot, men när jag hittade platsen för lägerelden som cachebeskrivningen talar om förstod jag att det var rätt även om min gps inte höll med om den saken!

Lägereld

Nedre skogen” var nästa burk på listan, en tre i terräng vilket nog stämmer väl med placeringen i en trädklyka. Här blev det till att använda lite uppfinningsrikedom och då fick jag ned burken, men hur skall jag få upp den? Det visade sig att min pricksäkerhet har förbättrats kraftigt och snabbt och lätt fick jag upp burken exakt så som den satt när jag tog den, kände mig mycket nöjd med denna logg och klev iväg genom skogen upp mot ”Avdelningsplatsen”.

Klätterträd?

Det var ytterligare en micro i skogen som krävde lite letande innan jag såg det hinten talade om. Nu var denna del av skogen rensad på burk så jag började söka mig ned från berget på de välanvända stigarna. Tyvärr verkar det vara en hel del personer som gillar att skräpa ned i markerna, sällan har jag sett så mycket ölburkar utspridda som på en av berghällarna nära Avdelningsplatsen.

Ölburkar

Jag avrundade dagens burk-jakts-runda med att leta upp ”Kalle 50 år: Gemenskap”, den svar snabbt funnen och jag kunde börja återtåget mot cachingbasen. På hemvägen passerades cachen ”MC Klubbar #5”, men där har jag inte någon lust att gå runt och leta så den passerade jag enbart.

Torvmur

Dagens runda blev enbart 10,7 kilometer lång, men en viktig bensträckare. Vädret var inte det roligaste, ihållande regn övergående i spridda skurar med inslag av duggregn…. Men vad gör det när ytterligare fem burkar lagts till samlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: